Remekül cserélt a hannoveri edző

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 23:33
Címkék

Van az úgy, hogy az ember csak a megérzéseire hallgat. Hogy sutba dobja minden racionális gondolatát, és egy hirtelen ötlettől vezérelve elszánja magát. Ilyen ember a Hannover vezetőedzője, Dieter Hecking is, csalatkoznia pedig egyetlen egyszer sem kellett még ez idáig.

Most éppenséggel parádésan cserélt – csapata a hajrában szerzett három gólt.

A Dortmund elleni bajnoki előtt a tréner úgy döntött, hogy az addig katasztrofálisan játszó Jan Rosenthalt a kispadra ülteti. Röviddel a rajt előtt mégis a kezdőbe nevezte a 21 esztendős szőke középpályást, aki aztán győzelemre vezette a Hannovert: a 2–1-es diadalból egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Azóta eltelt két forduló, és a Dárdai Pált nélkülöző Hertha (0–1), majd a hannoveri szempontból lehető legrosszabbkor magára találó Schalke (2–3) is felülmúlta a nemzetközi kupaindulásra készülő Huszti Szabolcsékat. Nem csoda, hogy a szurkolók azt akarták a pénteki összecsapás előtt, Dieter Hecking újból hívja segítségül különleges képességeit, hiszen az újonc Hansa Rostock ellen csak a győzelem volt elfogadható. A kérdés csupán az volt, hogy a vezetőedző továbbra is kitart-e alapcsapata mellett, vagy – megérzéseire hagyatkozva – változtat a kezdő tizenegy felállásán.

Habár Huszti Szabolcs a hét elején combsérülése miatt nem edzett, a szereplése nem forgott veszélyben. A Rostock ellen a magyar játékos húzódott középre, vagy éppen a bal oldalról át a jobbra. Mindez alátámasztja Dieter Hecking azon törekvéseit, hogy a huszonnyolcszoros magyar válogatott játékosból univerzális középpályást faragjon. Hogy jó úton halad, azt bizonyítja a légiós két távoli lövése is, és a harcosságára sem lehetett panasz, a pálya szinte minden pontján feltűnt – ám a kiesés elől menekülő hazaiakon sokáig nem sikerült kifognia.

A csattanó a végére maradt: Huszti Szabolcs távoli szabadrúgása szerencsésen megpattant, így a felperdülő labdát csapattársának, Frank Fahrenhorstnak közelről csak a kapuba kellett fejelnie, sőt a végén a remek cseréknek köszönhetően a Hannover 3–0-ra győzött. Dieter Hecking pedig örülhet, hogy megérzései újból nem hagyták cserben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik