Garantálnia kell a sikert

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.03. 23:36
Címkék
Az Újpest vezetői szerződtették Sallói Istvánt, aki eddig a Diósgyőr ügyvezetője volt. A szakember ezentúl sportigazgató lesz a Megyeri úton, és csak szakmai kérdésekkel kell foglalkoznia. Az lesz a feladata, hogy a lila-fehérekből három éven belül valóban sikeres csapat legyen.

Sallói István visszatér Újpestre. A szakember 2004 elejétől az év őszéig volt ügyvezető a Megyeri úton, mostantól pedig sportigazgatóként dolgozik a lila-fehéreknél. Sallói István legutóbb a diósgyőri sportvállalkozást irányította, ám mostantól gazdasági ügyekkel nem kell majd foglalkoznia, csak szakmai kérdésekben dönt majd.

„Régóta vesszőparipám, hogy szükség van erre a pozícióra – mondta Sallói István, aki hétfőn már munkába is állt Újpesten. – Ez a jövő, mert nem lehet egy ember feladata a gazdasági és a sportügyek vezetése. Két éve küzdök a túléléssel, de ez most egészen más munka lesz, mint a diósgyőri volt. Az Újpest elitklub, komoly célokkal, itt rend van, és a tulajdonosok elkezdtek építkezni. Örülök, hogy részese lehetek a folyamatnak.”

Sallói István egyébként nem szakadt el az Újpesttől, hiszen a fia a Megyeri úton futballozik, ő pedig rendszeres vendég volt a Szusza Ferenc Stadionban, szinte minden hazai meccsen ott volt. Arról azonban már ő dönt, hogy milyen csapat lesz tavasszal Újpesten, hiszen befolyással lesz arra is, kiket szerződtessen az együttes.

„A nyáron jelentős vérátömlesztés volt a csapatnál, minőségi külföldi labdarúgók jöttek, akik egy része beváltotta a reményeket, de akad olyan is, aki könnyűnek találtatott – mondta az új sportigazgató. – Biztos, hogy lesz váltás télen is, mert meg kell nyernünk a bajnokságot, mindenkinek ez az eltökélt célja. Ahhoz, hogy valóban kiemelkedő klub legyen az Újpest, először itthon kell aranyérmet nyernie. Új labdarúgókat is hozunk majd, a lényeg, hogy a kiszemelt segítsen az egyesületnek, és értékes is legyen. Bizonyos posztokra nehéz Európából labdarúgót szerezni, mert őket a nagy nyugati klubok egyből megveszik. Ugyanakkor ki kell alakítanunk a tizenhat tagú, kiemelkedő képességű futballistákból álló magot. Megengedhetetlen az, ami a Debrecen elleni utolsó bajnokin történt, vagyis hogy Urbányi Istvánnak nincs megfelelő képességű cseréje.”

A tavaszi keret kialakításáról Urbányi István vezetőedző már egyeztetett az Újpest tulajdonosaival, de a végleges döntéseket még nem hozták meg.

„Szinte mindenhova kell játékost hoznunk – magyarázta Sallói István. – Hogy mást ne mondjak, az Újpest szélsőjátéka korántsem az igazi. A védelemben sincs megfelelő variációs lehetősége a vezetőedzőnek. Úgy kell kialakítanunk a tavaszi csapatot, hogy minden poszton pengés játékosunk legyen, mert az újpesti közönség a kreatív futballt szereti. A Ligakupa-meccsek után döntünk arról, hogy ki távozik az együttestől, s szeretném, hogy január elején, a felkészülés kezdetén, már szinte végleges legyen a keret. Nem nagyon akarom, hogy próbajátékkal húzzuk az időt. Szeretnénk Magyarországról is labdarúgót szerződtetni, de előfordulhat az is, hogy újabb külföldiek jönnek.”

Sallói István régi ismerőse Urbányi István, akivel korábban a televízióban dolgoztak együtt. Akkoriban készült egy film, amelyben együtt építik a Megyeri úti stadiont.

Építeni most is kell, de ezúttal egy csapatot.

„Örülök, hogy Urbányi Istvánnal újra együtt dolgozhatunk – mondta Sallói István. – A tulajdonosokkal abban maradtunk, hogy három év alatt kell felépítenünk a sikeres együttest. Nem mellékesen olyan klubot kell létrehoznunk, amely költségvetésének felét a játékoseladásokból származó bevétel jelenti. A tulajdonosok adják ehhez a hátteret, nekem pedig az lesz a feladatom, hogy a meglévő erőforrásokat hatékonyan alkalmazzam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik