Neki itthon lenne a helye

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.03. 09:50
Címkék
A magyar futball egyik nagy ígéretének tartják, sokan mégis úgy vélekednek: Dudás Ádám nem tart ott pályafutásában, amire tehetsége feljogosítaná. A tizenkilencedik születésnapját februárban ünneplő futballista az őszt kölcsönjátékosként a Szpartak Moszkvánál töltötte, ám hogy a jövő mit tartogat számára, még maga sem tudja.

A Győr remekel a bajnokság ban, legalábbis annak tükrében, hogy az előző bajnoki évadban csak az utolsó fordulóban tudta kiharcolni élvonalbeli tagságát. Az ETO Egervári Sándor irányításával a hatodik helyről várja a folytatást, a csapat a bajnokságban csak két vereséget szenvedett – a másodikat még augusztusban a Nyíregyháza otthonában –, ez azt bizonyítja, jól sikerült a játékoskeret átalakítása. Nem biztos, hogy az ősz folyamán a győri szurkolók arról beszélgettek, hiba volt Völgyi Dániel, Nikolov Balázs vagy éppen Igor Bogdanovics szerződtetése, miként azt sem állítjuk: a szimpatizánsokat bosszantotta Dudás Ádám Oroszországba való kölcsönadása.

Ez utóbbi állítás meglepő, ha tudjuk, nevezett fiatalember korosztálya egyik legjobbjának számít.

„Noha a Szpartak Moszkva első csapatában csupán egy barátságos mecscsen léptem pályára, mégis azt mondom, megérte az orosz klubhoz igazolnom – mondta a ZTE elleni szombati, 1–1-re végződő Ligakupa-találkozó másnapján Dudás Ádám. – Eleinte a felnőttekkel edzettem, majd kisebb sérülést követően a tartalékokhoz kerültem, és végül bajnoki címet ünnepelhettem a korosztállyal. Sokat tanultam az elmúlt két és fél hónapban, és bár hatalmas a konkurencia, ha az orosz klub elöljárói úgy gondolják, szívesen vállalom az újabb megméretést.”

Hogy mit szeretnének a Szpartak irányítói, arról biztosat nem tudhatunk, a játékos ügyeit képviselő Hrutka János arról tájékoztatott bennünket, hogy a bajnokságot másodikként befejező moszkvai együttes újabb fél évre kölcsönvenné a győriek támadó középpályását. Ugyanakkor az ETO szakmai munkájáért felelős Egervári Sándor azt kérte a klub tulajdonosától, Tarsoly Csabától, ha az elkövetkezendő napokban a Szpartak Moszkva (vagy egy esetleges másik érdeklődő) nem tesz visszautasíthatatlan ajánlatot Dudás Ádámért, a futballista az egész tavaszi idényt a Győrnél töltse. Annak ugyanis nincs értelme, hogy a tehetséges labdarúgó életét a következő időszakban a próbajáték, az utazások határozzák meg, és ne a felkészülés.

„Egyelőre azért dolgozom, hogy a tavaszról előre hozott Ligakupa-mérkőzéseken jól teljesítsek, aztán úgyis kiderül, mire számíthatok a jövőben – folytatta a Zalaegerszegnek gólt lövő Dudás Ádám. – Az ősz ismeretében nem tartom kizártnak, hogy az ETO a tavasszal versenyben lesz a dobogós helyekért, miként abban is bízom, hogy az U19-es válogatottal kiharcoljuk az Európa-bajnoki fináléba kerülést. Ez a korosztály hat éve játszik együtt, kiugró szerepléssel megalapozhatjuk a jövőnket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik