Ronaldinho ismét a padon

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.12.03. 09:50
Címkék
Ronaldinhót az Espanyol elleni katalán rangadón sem jelölte a kezdőcsapatba Frank Rijkaard vezetőedző. A Barcelona egyébként szebbik arcát mutatta a szombati meccsen, de mivel a hazaiak Carles Puyolból ,,bolondot csináltak”, csupán egy pontot szerzett.

Frank Rijkaard továbbra is köti az ebet a karóhoz, legalábbis ami a legújabb összeállítási koncepcióját illeti. Tudniillik a Barcelona amúgy sokat kritizált holland edzője a szombati, Espanyol elleni meccsen sorrendben a második bajnokin is kihagyta csapatából Ronaldinhót! A huszonhét esztendős brazil klasszis helyén Andrés Iniesta játszott a bal oldalon, de az edző betette a kezdőbe a Ronaldinhónál tíz évvel fiatalabb Bojan Krkicet is. Vagyis minden úgy alakult, mint ahogy azt a gránátvörös-kékek utóbbi találkozóin megszokhattuk. Ronaldinho, a tegnap még ünnepelt sztár, a Barcelona és a brazil válogatott első számú ikonja, a futball legfényesebben ragyogó csillaga csak csere a klubjában...

És nem is hiányzott a csapatból! Noha a Barca az idén rendre szánalmasan játszott az idegenbeli bajnokikon, az együttes az Espanyol otthonában már időnként látványos, de mindvégig elszánt futballt mutatott be. A katalán derbin azonban ez a teljesítmény is csak a döntetlenhez volt elegendő, vagyis az eredménnyel nem lehetnek elégedettek a Barcelonánál, de a lendületesség mindenképpen előremutató jel. A meccs egyébként tökéletesen indult a vendégek számára, akik hamar megszerezték a vezetést. És hát ki más talált volna az ellenfél kapujába, mint a Ronaldinhót helyettesítő Andrés Iniesta?! Ez a találat megadta a lehetőséget a Barcelonának a nyugodt játékra, és ha történetesen nagyobb szerencséje van, netán a támadók határozottabbak a kapu előtt, az első félidőben is tovább nőhetett volna a különbség. Xavi, Bojan Krkic és Lionel Messi is hagyott ki helyzetet (Thierry Henry ágyéksérülése miatt továbbra sem állt Frank Rijkaard rendelkezésére, sőt a legfrissebb hírek szerint még két hétig nem játszhat), és ez később megbosszulta magát. A fordulás után ugyanis feltámadt az addig alárendelt szerepbe kényszerített Espanyol, és agresszíven futballozva beszorította, majd hibára késztette az ellenfelet. Érdekes módon a csapatkapitány, a (majdnem) mindig megbízható, keveset hibázó Carles Puyol lett a Barcelona bűnbakja. A jobbhátvédet rendre átjátszották, kicselezték, bolonddá tették szombaton, szinte törvényszerű volt, hogy ő is közreműködött az egyenlítő gólban. A védő a 68. percben Albert Riera beadását nem tudta hatástalanítani, így a csereként beálló Coro nyugodtan lőhetett Victor Valdés hálójába.

Ekkor már öt perce a pályán volt Ronaldinho is, aki a lefújásig egy elhibázott zicceren kívül semmit sem tudott hozzátenni a Barca játékához. A vendégek motorja szokás szerint az argentin Lionel Messi volt, azonban az ő erőfeszítései sem vezettek a döntetlennél jobb eredményre. Mivel a címvédő és listavezető Real Madrid nyert, a Barca hátránya négy pont a legnagyobb riválisával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik