Az elnök most még időt kért

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 00:05
Címkék
Noha korábban arról volt szó, hogy a Magyar Labdarúgószövetség december 13-i elnökségi ülésén döntés születik Várhidi Péter további sorsáról, az MLSZ várhatóan tovább halogatja a szövetségi kapitány kérdésének rendezését. Kisteleki István MLSZ-elnök csütörtökig nem nyilatkozik az ügyben.

,,December tizenharmadikán a jövőre teszek javaslatot – a múltat is figyelembe véve.”

Elhangzott 2007. november 23-án, megjelent másnap a Nemzeti Sportban.

Az idézet Kisteleki Istvántól származik, aki az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, a csütörtöki elnökségi ülésen kifejti álláspontját a szövetségi kapitány személyét érintő kérdésben.

De...

Az MLSZ első embere lapunk keddi számában már úgy fogalmazott: ,,...ha megbíz az elnökség, akkor nekem lesz lehetőségem kapitányt jelölni, de valószínűleg nem élek vele csütörtökön”.

Tegnap arról szerettük volna meggyőzni Kisteleki Istvánt, hogy fejtse ki bővebben, miért akarja halogatni a kapitányi kérdést, főleg annak tükrében, hogy november 23-án ugyebár még december 13-ára szólt az ígérete. Az MLSZ-elnök azonban udvariasan, ám fölöttébb határozottan elhárította a megkeresést, mondván: az elnökségi ülés végéig nem kíván megszólalni a kérdésben, azt követően azonban szívesen áll az újságírók elé.

Egy biztos: Várhidi Péter szerződése december 31-én lejár, s addig már csak alig több mint két hét van hátra. Ráadásul az ünnepek miatt mindöszsze tíz munkanapja van a szövetségnek, hogy eldöntse, Várhidi Péterrel vagy mással képzeli el a magyar labdarúgó-válogatott irányítását.

Elviekben nincs kizárva, hogy az MLSZ meghosszabbítja a kapitánnyal kötött megállapodását, amit alátámaszthat az is, hogy az elnökségi tagok közül többeknek a támogatását élvezi. Vannak azonban olyanok, akik szerint külföldi szakemberre, kapitányra, avagy szakmai igazgatóra vadászik a szövetség, s mivel ez időigényes feladat, célszerűbb halogatni a döntést, ekképpen pedig Kisteleki István kivárásra játszik.

Ugyanakkor a holnapi MLSZelnökségi ülés szereplői egyebek mellett szervezeti módosításokról is tárgyalnak majd. Információnk szerint néhányan a szakmai igazgatói poszt létrehozására tesznek javaslatot, ami adott esetben akár egyezhet Kisteleki István elképzelésével.

Az MLSZ Kőérberki úti székházában csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődik az elnökségi ülés, amelyen azonban a jelek szerint nem dől el Várhidi Péter sorsa, holott a testület vezetője korábban ezt ígérte a még hivatalban lévő kapitánynak.

Huszonnégy órával az elnökségi ülés előtt a kép nem tisztult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik