Hosszabbításra várva

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.19. 19:31
Címkék
Vannak csapatok, amelyek már páholyból figyelhetik az UEFA-kupa csoportkörének utolsó párosítását, az Anderlecht azonban nem tartozik közéjük. Igaz, a Juhász Rolandot is – reményei szerint még évekig – foglalkoztató belga együttes egy pont megszerzése esetén szinte bizonyosan ott lesz a továbbjutók között.

Mintismeretes, az UEFA-kupának ebben a szakaszában nyolc csoportban zajlanak a küzdelmek, és a kvintettek első három helyezettje (kiegészülve a Bajnokok Ligájából érkező nyolc gárdával) a legjobb harminckettő között folytathatja. A magyar játékosokat is foglalkoztató klubok közül az Austria Wien (Sáfár Szabolcs) már nem juthat tovább, az AEK Athén (Tőzsér Dániel) és az Anderlecht azonban jó eséllyel pályázik az újabb megmérettetésre. Persze, azzal is tisztában kell lenni, hogy a belga bajnoki címvédő, az Anderlecht mostanában messze nem a legjobb formáját mutatja: bármily hihetetlen, utóbbi négy bajnoki fellépésen csak egy pontot szerzett, és legutóbb november 3-án, a Westerlo ellen örülhetett győzelemnek.

Nem mellékesen az eredménytelenség a bajnokságban tizenhárom pontos hátrányt eredményezett a lila-fehérek számára az éllovas FC Bruges-zsel szemben...

Egyetért azzal a megállapítással, hogy a hét végi, Bruges elleni egy nullás vereséggel az Anderlecht végleg lemondhat a címvédésről?

Ha belegondolok, hogy hetedik helyezettként a hátrányunk tizenhárom pont a listavezető FC Bruges-zsel szemben, a helyzetünk valóban messze van az ideálistól – mondta a Getafe elleni idegenbeli UEFA-kupa-találkozó előestéjén Juhász Roland. – Most már valóban nem egy-kétmeccses kisiklásról beszélhetünk, de elhiheti, szerencsénk sincs. A múlt héten például úgy kaptunk ki négy háromra, hogy a nyolcvanharmadik percben még nálunk volt az előny, vasárnap pedig az első helyezett FC Bruges ellen annak ellenére veszítettünk, hogy a kapusunknak kétszer kellett a labdához érnie. Mindezek ellenére egy tavalyihoz hasonló tavaszi szerepléssel még az első hely megszerzését sem tartom kizártnak, de az biztos, hogy a dobogón ott lesz az Anderlecht.

Ha szerdán az UEFA-kupában nyernek a Getafe ellen, csoportelsők lesznek, egy esetleges vereség azonban a továbbjutásukba kerülhet.

Van egy harmadik variáció is: döntetlennél a spanyol gárda biztosan, az Anderlecht pedig szinte bizonyosan továbblép. Nehéz kilencven perc vár ránk, de a Getafe otthonában megszerezhetjük a szükséges pontmennyiséget. Az egy pont számunkra csak akkor lenne kevés, ha a Hapoel Tel-Aviv legalább öt góllal veri meg a dán Aalborgot. Ennek azonban aligha van realitása.

Azért történt már nagyobb csoda is a futball világában...

Játszottunk már mindkét csapat ellen, így van összehasonlítási alapom. Az Aalborg nagyobb játékerőt képvisel, mint a Hapoel, ezért az ötgólos vereségüket elképzelni sem tudom. Mi több, a dánok izraeli pontszerzését sem tartom kizártnak.

Saját maga őszi teljesítményét miként értékeli?

Halványabb és jobb meccseim egyaránt voltak, ám fontos, hogy állandó játéklehetőséghez jutottam. Biztos, hogy van miben előrelépnem, nem lehetek elégedett. Szerződésem a nyáron lejár, az elöljárókkal már folynak a tárgyalások. Nem titok, az Anderlechtnél azt szeretnék, ha januártól három és fél évvel meghosszabbítanám a megállapodásunkat, és én nem is zárkózom el az egyezségtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik