Negyvenmillió eurós ellenfél

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:36
Címkék
Úgy hírlik, több magyar klub – a Nyíregyháza, a ZTE és a Honvéd is – szeretné kapusposzton megerősíteni játékoskeretét. Noha az egyik legjobbnak tartott honi kapus, Rabóczki Balázs hazavágyik Hollandiából, biztosak lehetünk benne: nem a kétszeres válogatott labdarúgó lesz a legkeresettebb a téli átigazolási időszakban.

Nem túlzás a kijelentés: az utóbbi időszakban nem úgy alakul Rabóczki Balázs pályafutása, ahogy tehetsége alapján elvárható lenne. Dánia kirakatcsapatánál, az FC Köbenhavnnál nem töltötte ki négyéves szerződését, az idén februárban felbontotta a Sopronnal érvényben lévő megállapodását, és bár az NB III-as Soproni VSE-től sikerült Hollandiába igazolnia, a Vitesse-nél csak a kispadon jut számára hely. A kispadon ülte végig az Excelsior ellen három nullára megnyert hétvégi meccset?A kispadon ülte végig az Excelsior ellen három nullára megnyert hétvégi meccset?

A helyzetem nem változott a Vitesse-nél, így a válaszom: igen – felelte Rabóczki Balázs. – Csapatunk nem játszott jól a sereghajtó ellen, szenvedve sikerült nyernünk.

Hétfőn, a tartalékbajnoki találkozón azonban nyilván szóhoz jutott…

Nem, ugyanis a pályánk nem fűthető, és a kemény játéktér miatt elmaradt a PSV elleni mérkőzésünk. De ha már a tarcsit említette: állítom, az itteni juniorbajnokság erősebb, mint a hazai élvonal. Játszottam otthon több mint száz NB I-es találkozón, az ősszel végig védtem a Vitesse tartalékgárdájában, így van összehasonlítási alapom. Például a múltkor, amikor kettő egyre legyőztük az AZ együttesét, azt mondta az edzőnk: legyünk büszkék magunkra, mert az ellenfélnél negyvenmillió euró volt a pályán. Noha nem jutok szóhoz a legjobbak között, mondhatom, Hollandiában elismerik a tudásomat.

Amikor legutóbb beszéltünk, azt mondta, riválisa, Piet Velthuizen az egyik legnagyobb holland igéretnek számít. Nem lenne érdemes kivárnia, amíg valamelyik nagy klub szerződteti őt?

Valóban hatalmas tehetség. Néhány hete négy évvel meghosszabbította szerződését, mégis biztos vagyok benne: lesz olyan klub, amely nyáron kivásárolja őt. Engem azonban ez már biztosan nem érint.

Merthogy eldöntötte, a bajnokság végén távozik a Vitesse-től.

Így van. Eredetileg kétezer-kilenc nyaráig írtam alá, azonban a családommal nem érzem itt jól magam, így a klub vezetőivel egyezségre jutottam. Május harmincegyedikével szabadon igazolható vagyok.

Igaz a hír, hogy a Honvéddal már tárgyalt is a közös jövőről?

Kispestről senki sem vette fel velem a kapcsolatot. Hallottam arról, hogy otthon több csapatnál is kapust keresnek, azonban alighanem Magyarországon is tudják, leghamarabb csak nyáron tudok váltani. A januári kéthetes szünetet ugyanis a Vitessenél rövidnek találják arra, hogy kapust keressenek a helyemre.

Leghamarabb tehát nyáron láthatjuk Magyarországon. De melyik klubban?

A legfontosabb az, hogy sikerorientált csapatba kerüljek. A két dán és három magyar bajnoki cím kötelez arra, hogy sikerekért harcoljak. Biztos sokan cserélnének velem még így is, de én nem vagyok elégedett azzal, hogy erős bajnokságban jól fizetnek, és a kispadon ülök. Állítom, jobb kapus vagyok, mint valaha.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik