Ragaszkodnak a hátvédhez

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.23. 23:47
Címkék

Juhász Roland könnyen megegyezett az Anderlecht vezetőivel, így 2011-ig a brüsszeli sztárcsapat játékosa marad. A védő szerződéséből még hátravolt másfél év, ám a belgák annyira ragaszkodnak hozzá, hogy már most újabb megállapodást kötöttek vele.

Nem akármilyen karácsonyi ajándékot kapott Juhász Roland. A harminckétszeres válogatott védő vasárnap szerződést hosszabbított az RSC Anderlechttel, így 2011-ig lehet a lila-fehérek labdarúgója. A futballista 2005 augusztusában igazolt a belga együtteshez, melynek színeiben negyvenöt bajnokit és tizenöt nemzetközi kupameccset játszott azóta.

„Amellett, hogy végre hazajöhettem, ez a megállapodás a legszebb ajándék – mondta Juhász Roland. – Éreztem, hogy számítanak rám az Anderlechtnél, hiszen már két hónappal ezelőtt elkezdődtek az egyeztetések a klub vezetőivel. A jelenlegi szerződésem másfél év múlva járna le, szóval nem kellett sietni sehova, lett volna még idő, de a belgák egyértelműen marasztaltak, és én is szívesen maradok. Mindenesetre ez nagyon pozitív visszajelzés számomra, tökéletesen bizonyítja, hogy elégedettek velem az egyesületnél, és büszke vagyok rá, hogy ennyire ragaszkodnak hozzám.”

A hosszabbítás ténye már önmagában is örömteli, mivel ritkán fordul elő, hogy egy Anderlechthez hasonlítható nagynevű klub ennyire fontosnak tartson egy magyar légióst. Ráadásul Juhász Roland teljesen elégedett is azzal, amit aláírt.

„Jó szerződést kötöttem – nyilatkozta a játékos. – Ám annak ellenére, hogy most további három évben egyeztünk meg, nem innen szeretnék nyugdíjba menni. A terveim között szerepel, hogy később továbblépek, mert egy, a belgánál magasabb szintű bajnokságban is kipróbálnám magam. A célom, hogy egyszer majd Angliában futballozzak. Szimpatikus számomra az a közeg, amely arrafelé körülveszi a labdarúgást. Amikor Belgiumba szerződtem, már akkor is olyan csapatot kerestem, amely jelentős sikerekért küzd, és indul a nemzetközi kupákban. Ha sikerülne Angliába kerülni, ott is jó lenne egy erősebb együttesben játszani. Nem becsülöm le az angol második vonalat sem, de az élvonal azért sokkal nagyobb kihívást jelentene számomra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik