Eb-ritmusra hangolva

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.12.26. 22:04
Címkék
Éles lesz a kontraszt a férfiválogatott tagjai számára, hiszen a karácsonyi ünnep után december 27-én már Gyöngyösön randevúzik a norvégiai Európabajnokságra készülő keret. Az óévben három napot gyakorolnak itt a játékosok – egyelőre még a Németországban szereplő légiósok nélkül –, aztán január 2-án kezdődik a felkészülés hajrája immár teljes csapattal. Most azonban még a hevesi városra koncentrál Skaliczki László szövetségi kapitány és stábja.

Hány felvételt nézett meg a halászlé és a töltött káposzta mellett?Hány felvételt nézett meg a halászlé és a töltött káposzta mellett?

Próbáltam kicsit kikapcsolódni, lazítani a tempón, de nyakunkon az Európa-bajnokság, így le kellett ülnöm a televízió elé, várt rám jó néhány DVD. Segítőimmel felosztottuk a csoportriválisokat, Juhász István reszortja a fehéroroszok feltérképezése, Farkas Józsefnek jutott a spanyol válogatott, nekem pedig a németek.

Gondolom, a két sztárcsapat elleni meccsen van a fő hangsúly.

Nem becsüljük le a fehéroroszokat, de a Németország és a Spanyolország elleni öszszecsapásra figyelünk elsősorban.

A játékosok mit kapnak vissza az elemzésekből?

Nincs idejük végignézni valamennyi mérkőzést, ezért próbálunk számukra minden vetélytársról olyan anyagot összeállítani, amelynek alapján felkészülhetnek, megismerhetik a sebezhető pontokat és a legveszélyesebb embereket.

A Karácsony-kupán elégedett volt a tornagyőzelemig jutó fiatal magyar együttessel?

Különösen csapatként voltunk erősek, s ez mindenképpen biztató, hiszen ezekre a játékosokra épülhet majd a jövő válogatottja.

Mennyit változik a felvidéki tornán látott keret?

Gyöngyösön sok emberrel dolgozunk majd, együtt lesz a 23 éven aluli gárda és az A-válogatott. Itt már bekapcsolódnak a munkába a Pick-Szeged és az MKB Veszprém kulcsjátékosai is. Összesen huszonnyolc kézilabdázót várunk, s a csapat az edzések jelentős részében három csoportra osztva gyakorol majd. Megpróbáljuk a sorozatmeccsekhez alakítani a terhelést, fontos, hogy mindenki elbírja majd az Európa-bajnokság feszített ritmusát.

Mi a helyzet Gál Gyulával, akinek néhány héttel ezelőtt műtötték a lövő kezét?

Többször is beszéltem a veszprémi beállóssal. Szépen gyógyul, már labdát is fogott az operált kezével, s Gyöngyösön csatlakozik a felkészüléshez. Természetesen óvatosan terheljük, az a fontos, hogy Norvégiában bevethető legyen.

Mikor lesz teljes az Eb-keret?

Január másodikán már mindenki a fedélzeten lesz, azaz marad még két hetünk a kontinensbajnokság első mérkőzéséig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik