Lothar Matthäus nem döntött

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.12.28. 22:45
Címkék

Újabb lehetőséghez jutott Lo thar Matthäus, hogy edzői pályafutását a nemzetközi futballporondon folytathassa. A német szakembert ezúttal a bosnyák szövetség elöljárói szemelték ki maguknak, hogy az Eb-selejtezőkön elbukó válogatott irányítását a menesztett Fuad Muzurovictól átvegye. Bosznia-Hercegovina a C jelű „magyar” csoportban lett a negyedik – két hellyel, de csak egyetlen ponttal megelőzve a mieinket.

A karácsonyi ünnep elteltével osztrák és bosnyák napilapok is tényként közölték, hogy pénteken kinevezik a korábbi magyar kapitányt a posztra. Állításukat legfőképpen arra alapozták, hogy Lothar Matthäus írásban is jelezte: elfogadja a szövetség megtisztelő ajánlatát (amely információk szerint havi ötezer eurós, azaz 1.3 millió forintos fizetés garantálva van – erre írta az osztrák Kronen Zeitung némiképp epésen, hogy aprópénz a szakember számára…). Így már csak a végrehajtó bizottság döntésén múlott volna az edző alkalmazása.

Lothar Matthäus azonban lapunk érdeklődésére elárulta: szó sincs megegyezésről. Sőt…

„A bosnyák szövetség alelnöke és sportigazgatója majd másfél héttel ezelőtt felvette velem a kapcsolatot Münchenben – ismerte el a 46 esztendős szakember. – Meghallgattam az ajánlatot, és azt feleltem az elöljáróknak, hogy köszönöm szépen, de képtelen vagyok dönteni. Szeretnék előbb alaposan tájékozódni, megismerni a körülményeket, illetve a lehetőségeket. Amíg ez nem történik meg, addig felelőtlenség lenne részemről a felkérésre azonnal igent vagy éppenséggel nemet mondani.”

Habozásának hátterében állhat, hogy nemrég kiderült: Ottmar Hitzfeld búcsújával nyáron megüresedik a Bayern München kispadja, és az edzőjelöltek között emlegetik immár őt is. Na meg nem titkolja: egyszer még Magyarországra is szívesen visszatérne dolgozni. Sokáig azonban nem hezitálhat, és ő sem gondolja, hogy Boszniában a végtelenségig várnak a válaszára.

„A labdarúgás olyan üzlet, amely napról napra változik – vázolta a valóságot Lothar Matthäus. – Ezért nem fogok megharagudni, ha előbb döntenek a szövetségben, mintsem én határoznék, és másra esik a választás. Azért nem panaszkodom: mindig akadnak lehetőségeim és ajánlataim. Ma már azonban nem teszek meggondolatlanul egyetlen apró lépést sem. A hibáimból én is tanulok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik