Jó az esély az első helyre

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.01.05. 00:36
Címkék

Az idei női BL-sorozat négy cso portjában tizenhat csapat küzd, s közülük eddig csak három együttesnek, a Győri Audinak, az osztrák Hypo NÖ-nek és a román Valceának (Viborgban is nyert!) sikerült pontveszteség nélkül vennie az akadályokat. A győriek szombati dániai vendégszereplésén, a Slagelse ellen eldőlhet a csoportelsőség kérdése.

A győriek őszi nagy menetelése szeptember 2-án kezdődött, ettől kezdve tíz NB I-es bajnokit, egy Magyar Kupa-nyolcaddöntőt, három BL-selejtezőt, továbbá négy BL-csoportmérkőzést nyert meg az Audi ETO. A győri lányok tehát mind a 18 találkozóról győztesen vonulhattak le a pályáról, és mind a bajnokságban, mind a BL-ben az első helyről várják a folytatást. Ezzel a remek sorozattal a csapat történetének eddigi legsikeresebb szakaszát zárták. Illetve azt remélik, töretlenül folytatják, hiszen álmaik csak így valósulhatnak meg.

Az ünnepek környékén is volt feladata a Győrnek (MK- és bajnoki meccs, több játékosát pedig meghívták a szilveszter előtti évzáró gálára). Ezért csak nagyon szolid keretek között ünnepeltek a lányok, a gálán közönségdíjat nyerő kitűnő kapus, Pálinger Katalin nem is titkolta: „Nyakunkon az újabb jelentős feladat, szombaton a Slagelse elleni BL-mérkőzésen kell helytállnunk.”

Az új esztendő elején Győrött napi két edzéssel kezdte el az ETO a felkészülést a BL-sorozat folytatására.

„A sok futásból és erőnléti munkából álló foglalkozások már a tavaszi feladatokra való felkészülést szolgálták, aztán az egyéni képességet fejlesztő gyakorlatok kerültek elő, majd csütörtöktől a védekezési és támadási variációkkal foglalkoztunk – számolt be Konkoly Csaba edző. – A hírek szerint ellenfelünk játékoskerete az utóbbi napokban átalakult, távozott Anja Obradovics, Katerina Bulatovics és Signe Pedersen, de a csapat magja megmaradt. Várható, hogy továbbra is főszereplő lesz Cecilie Leganger kapus, valamint Emilija Turej és Maja Szavics. A mérkőzéshez közeledve egyre jobban érzem játékosaim akaratát, elszántságát, s ez jó előjel, mert folytatni szeretnénk győzelmi sorozatunkat.”

A győri betegek (Pálinger, Ana Djokics) felépültek, sérült pedig nincs a keretben. Kiss Lajos csapatvezetőtől megtudtuk, hogy a különrepülőgéppel utazó együttes rendben megérkezett, és péntek este már Dániában edzett.

A hazaiaknál felépült sérüléséből és újra bevethető Gabriela Rotis-Nagy, Line Hovgaard és Szvetlana Ognjenovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik