Nem tört meg a csapat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.01.06. 17:53
Címkék
Tisztességgel helytállt a magyar válogatott az Európabajnok franciák otthonában. Skaliczki László tanítványai egyenrangú partnerei voltak a földkerekség egyik legjobb csapatának, hiszen mindössze két góllal, 27–25-re kaptak ki Toulouse-ban.

Többek között a világbajnok német válogatott elleni Eb-csoportmeccsre készül a magyar válogatott, erre a feladatra nehéz lenne jobb edzőpartnert találni a legutóbbi kontinensbajnokság aranyérmesénél. Parádés a házigazdák névsora, minden poszton világklasszisok közül válogathat Claude Onesta. Hiába hiányzik sérülés miatt a csapat egyik legrutinosabb tagja, a jobbszélső Joel Abati, posztján ott a legifjabb kerettag, Luc Abalo. Félelmetes adottságú a fekete bőrű fiú, nem csoda, hogy a Ciudad Real hosszú időt szánt a becserkészésére, a nyártól a spanyol sztárcsapatban folytatja karrierjét az Ivry HB balkezese. A kapuban Thierry Omeyer tesz csodát majd egy évtizede. A BL-győztes Kiel hálóőre bravúrokkal kezdte a meccset, még szerencse, hogy Fazekas Nándor is hamar elkapta a fonalat, ám így is megléptek a franciák. A tizenkettedik percben, 6–1-nél kért időt Skaliczki László, s hogy nem volt haszontalan a kapitányi szózat, mutatta, hogy pillanatok alatt három góllal csökkentette hátrányát a magyar együttes. Örömteli volt, hogy emberhátrányban sem ijedtek meg a mieink, első három találatukat ilyen szituációban szerezték. Fazekas a meccset jól kezdő balszélső, Olivier Girault kedvét vette el a heteslövéstől, majd Nagy László harmadik bombájával 7–6-ra zárkóztak fel a magyarok. Igaz, Abalo vezérletével újra megléptek a vendéglátók (a szélső remeklésében némi segítséget kapott meccset vezető honfitársaitól, akik nem a legszigorúbban alkalmazták vele szemben a lépésszabályt), de Mocsai Tamás ott folytatta, ahol a posztján kezdőként pályára lépő Nagy abbahagyta, így nem tudtak tetemesebb előnyt szerezni a franciák.

A félidei négygólos különbség hamar drasztikusan csökkent, mert a szünet után a kapuba álló Puljezevics Nenad is jól teljesített, ráadásul a mieink védekezése is feljavult: jól dolgozott együtt a Nagy László, Laluska Balázs, Herbert Gábor, Grebenár Gábor belső négyes. A második játékrészben az ötödik percig kellett várni az első hazai találatra, de a magyar válogatott továbbra is egyenrangú partnere volt az Európa-bajnoknak. Igaz, Guillaume Gille és Nikola Karabatic villanásaival 21–16-ra vezetett a vendéglátó, de a mieinknek ismét sikerült csökkenteniük a különbséget. Végül 27–25-re nyert Franciaország, de a vesztesnek is szólt a toulouse-i csarnok lelátóján a vastaps.

A két csapat vasárnap Magyarországra repül, s hétfőn 18 órakor Miskolcon újra megmérkőzik egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik