Ezúttal is francia siker

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.01.08. 12:28
Címkék
Másodszor is kikapott a norvégiai Eb-re készülő magyar válogatott Franciaországtól. A mieink jó kezdés után elbizonytalanodtak, így a remeklő Nikola Karabatic vezette vendégek Toulouse után Miskolcon is nyertek.

A vasárnapi mostoha időjárás kicsit felborította a magyar válogatott előre eltervezett programját. A mieink ugyanis nem sokkal éjfél előtt érkeztek meg Ferihegyre, s mivel az ország útjainak nagy részét jégpáncél borította, már nem vágtak neki a miskolci útnak, Budapesten töltötték az éjszakát, s csak hétfő délelőtt buszoztak a borsodi megyeszékhelyre.

Hatalmas volt a tömeg a Miskolci Város Sportcsarnok környékén, már a kezdés előtt félórával zsúfolásig megteltek a lelátók, minden talpalatnyi helyen ültek vagy álltak a szurkolók. A varázslatos miliőben előbb Puljezevics Nenad vette át a 2007-es esztendő legjobb magyar férfi kézilabdázójának járó díjat, a magyar válogatott pedig remek kezdésével tovább fokozta a hangulatot. A világ egyik legjobbját, a BL-győztes Kielben játszó Nikola Karabaticot kétszer is sáncolták a mieink, s a támadásbefejezéssel sem volt baj, legalábbis ebben a periódusban. A 13. percben 5–3ra vezetett a csapatunk, ekkor azonban alapjaiban változott meg a játék képe.

Karabatic elkapta a fonalat, a klasszis vezérletével pedig száguldott a legutóbbi Eb aranyérmese. A kétgólos előnyből néhány perc alatt háromgólos hátrány lett, ráadásul a szünet előtt Nagy László megsérült, a vádlijában vérömleny keletkezett. A csapatkapitány kiesése megzavarta a csapatot, hiszen a Barcelona csillaga sérüléséig remek formában kézilabdázott. Didier Dinart remekül összefogta a vendégek védekezését, a mieink néha tanácstalanok voltak a fal előtt, s ezt kihasználta az Eb-címvédő. Karabaticék sorra szerezték a könnyű gólokat, s a szünetig ötgólosra növelték előnyüket.

A második játékrész eleje is a franciáké volt, Karabatic ellen továbbra sem volt ellenszer, s az első meccsen kiválóan teljesítő Luc Abalo is nagy kedvvel játszott, ráadásul Fazekas Nándor is megsérült, neki a bokája fordult ki. Már csendes volt a nézőtér, amikor 10 gólosra nőtt a francia előny, ám szerencsére nem hagyta magát kiütni a magyar válogatott. Laluska Balázs vette hátára a csapatot, s Császár Gábornak meg Törő Szabolcsnak is akadtak felvillanásai, így sikerült elviselhetővé kozmetikázni a különbséget, végül a touloulse-i 27–25 után most 33–29re nyertek a franciák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik