A csapat menthetetlen A csapat menthetetlen

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 23:20
Címkék
Eldőlni látszik a soproni klub sorsa: hiába a csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlés, a megjelentek elsősorban a klub könyvelésére voltak kíváncsiak, miközben gyakorlatilag már nincs csapat, amely megmenthető lenne.

Tán túlzottan is naivak voltunk, amikor azt gondoltuk, csütörtökön már nem következhet újabb csavar az utolsó óráit élő soproni csapat ügyében. Előzetesen anynyit lehetett tudni: felbukkantak a futball-kft. olasz többségi tulajdonosai, és Sopronba utaznak, hogy rendkívüli taggyűlésen az önkormányzattal és az ügyvezetővel együtt megoldást találjanak az egyre kaotikusabb helyzetben. Majd negyven perccel a délután két órára meghirdetett tárgyalás előtt már a stadionban voltunk, s a klubirodában érdeklődtünk: hol lesz a megbeszélés. Meg sem lepődtünk, amikor az elénk siető asszisztens közölte: ő bizony nem tud arról, hogy bármilyen taggyűlés is lenne. Kértük, szóljon az irodájában éppen telefonáló Köteles Zsoltnak, ugyan árulja el, mi lesz most. A csapat ügyvezetője készséges volt: „Nem lesz itt semmilyen taggyűlés, azt ugyanis csak én hívhatom össze. Tudom, az olaszok úton vannak, de nem ide, hanem a városházára mennek, hogy az önkormányzat képviselőivel egyeztessenek. Engem speciel arra a megbeszélésre nem hívtak meg, de azért elmegyek.”

Ekkor vetődött fel bennünk először, hogy rossz helyen várakozunk, ezért telefonos segítséget kértünk, s az olaszokat elkísérő Hajdú Katalin számát tárcsáztuk. A fővárosi Első Magyar Mediátor Iroda vezetője azonban állította: lesz rendkívüli taggyűlés, hiszen azt megbízója, az olasz többségi tulajdonos összehívta, s ne mozduljunk a stadionból, mert ott, a társaság székhelyén kerül sor a megbeszélésre. Igaz, erről eleinte Abdai Géza, a várost mint kisebbségi tulajdonost képviselő alpolgármester nem tudott – de ez legyen az ő baja. Három óra előtt néhány perccel aztán mégis befutott Abdai Géza, majd nem sokkal később begördült az olaszokat szállító kisbusz is. Ám a kikászálódó társaság között egyetlen ismerős arcot sem láttunk. Mégis megnyugodtunk, mert úgy voltunk vele, ha már egyszer Sopronba jöttek, akkor valaminek történnie kell.

Nem így lett.

A felek majd két és fél órán keresztül tanácskoztak, majd úgy távoztak, mintha nem is a megszűnés határára sodródó egyesület sorsa forogna kockán. Emlékezzünk rá: a csapattól megvonták a versenyzéshez szükséges klublicencet, tartozásai miatt levontak tőle három pontot, és március 31ig kizárták az átigazolásokból. A becsülettel kitartó labdarúgók péntekig adtak haladékot: ha akkor sem mondanak nekik semmi érdemlegeset, elmennek máshová futballozni.

Nos, új hír nincs, hacsak az nem, hogy az egyeztetés kimerült abban, mennyi is hiányzik a soproni kasszából.

„Úgy határoztunk, hogy jövő hét csütörtök délelőtt tizenegy órakor folytatódik a taggyűlés – mondta az olaszok képviseletében nyilatkozó Hajdú Katalin. – Örülünk, hogy végre létrejöttez a találkozó, és megegyeztünk, nem hánytorgatjuk fel a múltat, nem beszélünk arról, ki miben hibázott. Az olaszok nem szándékoznak kivonulni, folytatni akarják soproni szerepvállalásukat. Azonban előbb át kell világítani a teljes gazdasági társaságot, hogy megtudjuk végre, pontosan mennyi a tartozás, és mire kell költeni.”

Könyvvizsgálók bújják tehát a papírokat, miközben gyakorlatilag már nincs csapat, amelyet ki kéne húzni a csávából.

Meglátásunk szerint ugyanis csütörtökön csak az jelentett volna megoldást, ha az olaszok temérdek pénzt hoznak magukkal, vagy azt mondják, köszönjük, vége – ezzel pedig megnyílt volna az út egy lehetséges új befektető előtt.

Mivel egyik változat sem valósult meg, átvilágítás ide vagy oda, az már nem több puszta időhúzásnál, a haldokló együttes kivéreztetésénél.

Szomorú...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik