Rejtélyes ez a combsérülés

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.01.13. 00:14
Címkék

Nem kis meglepetést keltett Rajczi Péter, az Újpest korábbi labdarúgója, amikor a nyári átigazolási időszak utolsó pillanatában az olasz másodosztályban szereplő Pisa együtteséhez szerződött. Felvetődött azonban, hogy a toszkán városba költöző támadó majd fél esztendő elteltével máris továbbáll – legalábbis a La Gazzetta dello Sport szerint. Az olasz sportnapilap zuhanyhíradójában ugyanis megemlíti: a Pisa elcserélné magyar labdarúgóját a szintén Serie B-s Vicenzában szereplő Ferdinando Sforzinire.

„Magam is hallottam a lehetőségről, de csodálkoznék, ha így történne – szögezte le a támadó ügyeit intéző Hrutka János. – Rajczi Péter a nyáron egy plusz egy éves szerződést írt alá, s a csapat vezetői két hónappal ezelőtt már éltek is opciós jogukkal. A magyar támadó nincs könnyű helyzetben, mert a felkészülés végén került az együtteshez. Az is igaz, hogy a Vicenzának szüksége lenne a felzárkózáshoz egy jó támadóra. Ám a labdarúgó klubváltása az átigazolási szabályok miatt szinte lehetetlen.”

Vagyis a tekintélyes olasz sportnapilap értesülése nem több puszta spekulációnál.

„A sajtó szeret csak úgy neveket bedobni a köztudatba – mondta a fentieket alátámasztva Rajczi Péter. – Akadtak olyanok, akiknek eszük ágában sem volt máshová szerződni, mégis címoldalra kerültek. A helyzetem világos: a szabályok szerint egy bajnoki évben csak két csapatban játszhatok, a Vicenza pedig már a harmadik lenne. Sokkal jobban aggaszt, hogy lassan javul a combsérülésem. Sok vizsgálaton átestem már, azonban nem tudják megállapítani, mi a bajom. De elkezdtem a többiekkel edzeni, s remélem, a jövő héten már újból a bajnokira készülő keretben lehetek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik