Újra kézben az indulási jog

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.13. 00:14
Címkék
Nagyszerű napjuk volt szombaton a fehérváriaknak, mert a csapat idei első edzőmérkőzésén legyőzte a Felcsútot, ráadásul a klub visszaszerezte licencét, vagyis a tavasszal is az élvonalban szerepelhet.

Jól játszott szombat délelőtt a Fehérvár a Felcsút elleni edzőmérkőzésen, de ez a nap mégsem emiatt marad emlékezetes a városban. A piros-kékek könynyedén győzték le a szándékosan meggyengített NB II-es gárdát, az más kérdés, hogy miközben a játékosok a műfüvön futballoztak, a szurkolók arról beszélgettek, hogy visszakapja-e licencét a Fehérvár.

Röpke közvélemény-kutatásunk eredményeképpen kiderült, hogy tíz drukkerből kilenc elsőre is biztos volt abban, hogy a csapat ott lesz a tavasszal az NB I-ben. Az egy pesszimistát pedig a szellemi épségét kétségbe vonó megjegyzésekkel rávezették arra, hogy neki is a többséghez kell tartoznia… A magabiztosság nem volt véletlen, hiszen Garancsi István, az új tulajdonos gyorsan rendet tett a cégnél. A kft. már nem tartozik a játékosoknak, és a többi adósság rendezésével kapcsolatban is jól áll már az új gazda, akit azonban még csak kevesen láttak a városban.

Így miközben Horváth Gábor vezérletével győzött az FC Fehérvár másodosztályú riválisa ellen (a meccsen nem játszott az elszerződő Jusuf Dajic és Mario Bozsics), mindenki azt várta, hogy a Budapesten tanácskozó grémium milyen határozatot hoz, elfogadja-e a klub fellebbezését. A hírek szerint az edzőmeccs idején zajlott volna a tárgyalás, ám délig el sem kezdődött. Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke a harangszóval egy időben közölte, hogy egyelőre határozatképtelen a testület, de szombaton mindenképp megszületik a döntés az ügyben. Érdekes volt látni, ahogy a mérkőzés után a zuhany alól kicsoszogó játékosok faggatták a klub vezetőit a helyzetről, de akkor még a tanácstalanság volt az úr, senki sem tudott semmit. Csoda persze nem történt, valamivel délután három óra előtt született meg a döntés: az FC Fehérvár visszakapta licencét, vagyis folytathatja szereplését az NB I-ben. A határozat szerint az elsőfokú testület körültekintően és jól döntött, amikor megvonta a licencet, ám tavaly november 30-a óta olyan mértékű változások történtek a klubnál, amelyek lehetővé tették a fellebbezés elfogadását. Amint az várható volt, a klubra ezentúl külön is figyel majd a testület, és a cég vezetőinek havonta számot kell adniuk a gazdasági helyzet alakulásáról.

A szurkolók mellett nyilván Garancsi István is megkönynyebbült a hír hallatán, hiszen azt beszélik a városban, hogy eddig háromszázmillió forintjába került a fehérvári szerepvállalás, és a helyzet rendezése. A licenc végleges elvesztésével ezt a pénzt szinte biztosan elveszítette volna. Így azonban ettől nem kell tartania, és a jövőben is bátran költhet a futballra, mert ez a döntés volt a kezdet vége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik