Vihart kavart a klubcsere

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.01.13. 00:14
Címkék

Sokan felkapták a fejüket Kapos váron a bejelentésre, miszerint a csapat saját nevelésű labdarúgója, Szakály Péter négyéves szerződést írt alá a DVSC-TEVA együtteséhez. A játékost június 30-ig megállapodás köti a Rákóczihoz, ám kérdéses, hogy tavasszal hol futballozik…

A középpályást több élvonalbeli gárda is szerződtetni szerette volna, végül a DVSC-TEVA lett a befutó. Mondhatnánk, ez az élet rendje, ám Kaposváron másképpen képzelték el a labdarúgó jövőjét…

„Tudtam, hogy azok a csapatok, amelyek előttünk állnak a tabellán, valamint a mögöttünk lévők közül is néhány, egyaránt szerződtetni akarja Szakály Pétert – reagált az eseményekre a Rákóczi ügyvezető elnöke, Illés János. – Nyár óta folyamatosan próbáltunk olyan helyzetet teremteni, hogy meghosszabbítsa szerződését, ám ez nem következett be. Hétfőn Prukner László vezetőedző jelenlétében beszéltünk arról, milyen feltételekkel írna alá. Tehát nem az volt a kérdés, hogy hosszabbít, vagy sem, hanem hogy milyen feltételekkel. Pénteken aztán választ adott: a DVSC-hez igazol. Megértem, ha egy tehetséges játékos többre vágyik, ám sajnálom, hogy nem vette figyelembe, mennyit köszönhet a klubnak.”

Szakály Péter nem egészen így látja a helyzetet. Az utánpótlásválogatott labdarúgó tisztában van azzal, mennyit köszönhet csapatának, de úgy véli: további fejlődése érdekében így kellett határoznia.

„Ha a kaposvári vezetők anynyira akarják, akkor aláírtam volna a szerződéshosszabbítást – mondta a futballista. – Tavaly nyáron beszéltünk a folytatásról, aztán egyszer októberben is szóba került a jövő, de úgy igazából nem melegedtünk bele. Közben megkerestek Debrecenből, és a szüleimmel közösen úgy határoztunk, igent mondok a hívásra. A DVSC-nél a bajnoki címért játszhatok, a csapat rendszeresen szerepel valamelyik nemzetközi kupában, ami vonzó számomra. Úgy érzem, a környezetváltozás jót tesz nekem, meg tudok újulni, vállalom a versenyt a posztomért. Edzőmnek, Prukner Lászlónak rengeteg köszönettel tartozom, ő sportemberként állt a történtekhez. Már most januárban váltanék, ám ha maradnom kell, akkor tavasszal mindent megteszek a Kaposvár jó szerepléséért.”

Marad a kérdés: hol futballozik a tavasszal Szakály Péter?

Illés János azt mondja, szeretné, ha a Kaposvár, a Debrecen és a játékos is jól járna. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy megfelelő összeg fejében már a téli átigazolási időszakban sor kerülhet a váltásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik