A bal oldalra ráfér a minőségi erősítés

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék
Remek idő, nagyszerű pálya, nézhető mérkőzés: a Soproni Ligában második helyén álló és a bajnoki címre hajtó, felkészülését egy hete elkezdő Budapest Honvéd gólgazdag mérkőzésen 3–3-ra végzett a román Poli Timisoara ellen.

„Főnök, jól nézze meg a játékte ret, nekünk is ilyen pályára lenne szükségünk!”

Az egyik drukker szólt oda George F. Hemingwaynek, a Honvéd tulajdonosának, aki, ha teheti, csapata minden mérkőzését a helyszínen tekinti meg. De nem ám a kispadon ülve vagy a korlát mögött állva, hanem az oldalvonal mellett sétál (kocog) a támadásokat követve. Az üzletember egyébként szombaton a FC Fehérvár–Felcsút edzőmecscset is látta, nem titkolva, hogy a játékosokra volt kíváncsi.

Vasárnap a Bp. Honvédnak a Poli Timisoara volt az ellenfele: a temesváriaknak egy évvel ezelőtt még nem kisebb nagyság, mint a román labdarúgás legendája, Gheorghe Hagi volt a mesterük, s most kiderült, hogy az új mester, a cseh Dusan Uhrin is érti a szakmáját. A szakember irányításával a bajnokság félidejében az ötödik helyen áll a Poli. Anyagilag igencsak stabil lábakon áll a gárda: a téli átigazolási időszakban a temesváriak ötszázezer euróért, azaz mintegy százhuszonötmillió forintért szerződtették a korábban az Artmedia Bratislavával a Bajnokok Ligájában is szereplő, onnan a Kaiserslauternbe szerződő, majd Szlovákiába visszatérő Borbély Balázst. Pénzügyi téren tehát nem versenyezhet a Polival a bajnoki címre törő Honvéd.

Ez a különbség azonban a mérkőzésen nem látszott, a Honvéd kimondottan jó első félidőt produkált, igaz, a román együttes is bizonyította, nem véletlenül pályázik hazája bajnokságában a dobogóra. (Néhány szurkoló nem a meccsel volt elfoglalva, a temesváriakkal érkező drukkerek ugyanis összetűzésbe keveredtek a kispesti „kemény mag” tagjaival, akik két vendéget alaposan helybenhagytak.)

Supka Attila vezetőedző ezúttal több alapemberét is nélkülözte. A műtéten áteső Palásthy Norberten kívül a többi játékosnak nincs nagyobb baja, a tréner mégis úgy gondolta, Vincze Gábornak, Dobos Attilának vagy éppen Abrahamnak is felesleges megkockáztatnia az esetleges súlyosabb sérülést – így ők és még jó néhányan nem léptek pályára. Ott volt viszont a házigazda kezdő tizenegyében a német Marco Menska, aki a Karlsruhéból érkezett. A 24 esztendős futballistának voltak jó megmozdulásai, ám az is igaz, annyira nem volt meggyőző a teljesítménye, hogy futballja arra ösztönözze a Honvéd elöljáróit, szerződést ajánljanak neki.

„Marco Menska a labdakihozatalnál jól teljesített, voltak értékelhető megmozdulásai, ám kollégáimmal beszélve arra az elhatározásra jutottunk, hogy nem kínálunk neki szerződést – mondta Supka Attila. – Ez azt is jelenti, hogy a bal oldali védő szerepkörébe és a bal oldali középpályás posztjára is keresünk még embereket. Ami a Temesvár elleni kilencven percet illeti: az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, és bár a folytatásban sokat cseréltünk, elégedett vagyok az idei első felkészülési mérkőzésünkön látottakkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik