Még mindig a régi

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.02.02. 23:45
Címkék
Két felkészülési meccset játszott szombaton a bajnok DVSCTEVA, s mindkétszer a vendég edzőpartner nyert. A debreceni szurkolók azonban mégsem bosszankodtak, hiszen góllal tért vissza régi kedvencük, Igor Bogdanovics.

Új fiú, mégsem kell bemutatni a szurkolóknak. Sőt voltak, akik kizárólag Igor Bogdanovics miatt jöttek el megnézni a kellemetlen szeles időben az ungvári csapat elleni edzőmeccset – jó négyszázan gyűltek össze az Oláh Gábor utcai stadion műfüves pályája mellett. A szerb csatár éppen egy évvel ezelőtt hagyta el Debrecent, mivel a Loki akkori mestere, a cseh Miroslav Beránek nem számított rá. Pedig a támadó ezer szállal kötődött a városhoz, menyasszonya, Orbán Annamária a DVSC-ben kézilabdázott, így nem csoda, hogy maradni akart. Mégis mennie kellett, előbb a Honvédnál töltött el fél szezont, majd az ősszel Győrben játszott.

„Miroslav Beránekre már nem is emlékeznek majd Debrecenben, amikor Bogdanovics még a Loki játékosa lesz” – mondta egy debreceni kolléga egy esztendeje, amikor a cseh edző „lapátra tette” a csatárt, és lám, igaza lett.

Időközben ugyanis a cívisvárosban véget ért a Beránek-éra, s Herczeg András klubmenedzser úgy döntött, visszarendeli a Dunántúlon kölcsönben futballozó légióst.

„Már korábban is bizonyította, hogy magyar szinten életveszélyes csatár” – nyilatkozta Igor Bogdanovicsról a szakember egy nappal ezelőtt lapunknak, a DVSC régi-új 10-ese pedig láthatóan igazolni akarta, hogy valóban lehet rá számítani.

A szünet utáni cseresorozat ellenére Igor Bogdanovics a pályán maradt, s továbbra is a Loki egyik legjobbja volt. A 69. percben Kerekes Zsombortól kapott remek labdát a jobbösszekötő helyén, egy testcsellel leültette az ungvári kapust, és a bal sarokba helyezett.

„Az elmúlt egy évben sokszor eszembe jutott: vajon játszom-e még valaha DVSC-mezben – mondta az öltöző felé ballagó Igor Bogdanovics. – A beilleszkedéssel nem volt semmi gondom, hiszen korábban két és fél évig szerepeltem itt. Jó volt hallani, hogy a szurkolók szeretettel fogadtak, remélem, később sem okozok majd csalódást. Az igazi az lesz, ha majd élesben is újra betalálok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik