Az év szerződése lehet

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.02.06. 23:57
Címkék

Elviekben biztosnak látszik, hogy a Maliból érkező Ben Abdoulaye Traoré a tavasszal magára húzza a győriek zöld-fehér mezét, a gyakorlat azonban bonyolultabb. A schengeni egyezmény ugyanis szigorú feltételekhez köti, ki lépheti át az Európai Unió külső határait.

„A hivatalok malmai lassan őrölnek – bosszankodott Vörösbaranyi József, a mali labdarúgó menedzsere. – Hazánk tavaly decemberben csatlakozott a schengeni övezethez, ez volt az első átigazolási időszak, amikor szembesülnünk kellett a szigorítás okozta nehézségekkel. A győriek szerették volna, ha a labdarúgó már a törökországi edzőtáborban együtt készül a csapattal, ám Traoré egyelőre a vízumára vár, és kénytelen volt Algírba utazni, mert Maliban nincs magyar nagykövetség. A hercehurca másfél hétig is eltarthat.”

Úgy tudjuk, a győriek közben megtették ajánlatukat a szabadon igazolható labdarúgónak, aki látva, hogy a magyar vezetők minden kérését teljesítik, azonnal rábólintott. Közben eltűnődhetünk azon, miként szerződtethet egy klub bárkit is anélkül, hogy a valóságban is látta volna. Nem mellékesen: a világhálón egymásnak ellentmondó adatok találhatók a játékosról…

„Mivel cégünk közreműködött Dzsudzsák Balázs eindhoveni átigazolásában, partnerünk nagyvonalúan felajánlotta, hogy a mali játékosnak Európában kereshetünk csapatot – engedett betekintést a fociüzlet rejtelmeibe Vörösbaranyi József. – Megkaptuk a papírjait és egy DVD-t a meccseiről, valamint az edzésmunkájáról. Ezt az összeállítást látta Egervári Sándor, a Győr szakvezetője, és el volt ragadtatva a huszonegy esztendős futballista teljesítményétől. Kitűnő képességű védekező középpályás, de a támadásokból is hatékonyan kiveszi a részét, nyolcszoros felnőtt- és sokszoros utánpótlásválogatott. Szerintem hazánk legjobb légiósai közé tartozhat. Idővel kiderül, igazam volt-e.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik