Fontos veszprémi pontok

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.02.06. 23:57
Címkék

A veszprémiek is pontosan tudták, hogy az alapszakasz-elsőség egyik kulcsa a DKSE elleni idegenbeli győzelem. A debreceni együttes ugyanis ősszel a Hódos Imre Sportcsarnokban legyőzte a bajnoki címvédő Pick-Szegedet, így ha az MKB két ponttal távozik a cívisvárosból, lépéselőnybe kerül legnagyobb riválisával szemben.

Ennek megfelelő vehemenciával kezdték a mérkőzést a vendégek, s alig több mint másfél perc elteltével már 3–0-ra vezettek. Mielőtt azonban bárki is arra gondolt volna, hogy Mocsai Lajos tanítványai könnyen szerezhetnek pontokat, beleerősítettek a vendéglátók. Feljavult a DKSE védekezése, Szrdjan Djordjevics bravúrok sorozatát mutatta be a kapuban, így fokozatosan közelítettek ellenfelükhöz a hazaiak, és a 12. percben Rédei István találatával ki is egyenlítettek (7–7). A veszprémiek közül a román beállós, Marian Cosma volt elemében (őt egyszerűen nem tudták tartani a debreceniek), a 17. percben már ötödik gólját szerezte. Ennek ellenére az első félidő hajrájában átvette a vezetést a DKSE, de 15–14 után nagyon összekapta magát a Veszprém.

A szünet előtti időszakban, illetve a második játékrész elején 7–0-ás szériát produkáltak a vendégek, ezzel el is döntötték a mérkőzés sorsát. Igaz, a Debrecen a folytatásban sem adta fel, s Rédei István, valamint Frey Tamás vezérletével tartotta a lépést nagynevű ellenfelével, de a vendégsiker már nem forgott veszélyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik