Bentmaradás helyett az aranyérem a cél

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.02.17. 23:16
Címkék
Az utolsó előtti helyen álló Tatabányát szétszedték az élcsapatok. A kék-fehéreket elhagyták legjobb játékosaik, s immár olyan együttesekben szerepelnek, amelyek a bajnoki címért küzdenek. Török József ügyvezető szerint a klub ezáltal jelentős bevételre tett szert a télen.

Az átigazolási időszakban az utolsó előtti helyen álló Tatabánya négy futballistát tudott eladni a télen az aranyéremért küzdő csapatoknak. Filó Tamás a Honvéd, Vukasin Polekszics a Debrecen, Hajdú Norbert és Takács Marcell pedig az Újpest futballistája lett az elmúlt hetekben. A helyzet érdekes, hiszen az első helyért harcoló kluboknál nyilván tudatosan igazolnak, még akkor is, ha a legfőbb kiesőjelölttől szerződtetnek labdarúgókat. A kérdés viszont az, hogy miért áll kieső helyen a Tatabánya, ha olyan játékosai vannak, akikre az élcsapatok is igényt tartanak.

„Nem egyedi eset ez az életünkben – mondta Török József, a Tatabánya ügyvezetője. – Klubunk mindig is híres volt arról, hogy el tudta adni labdarúgóit nagyobb csapatoknak. Most is jó futballisták mentek el tőlünk. Az ősszel erős keretünk volt, edzőproblémák miatt vagyunk most kieső helyen. Úgy tűnhet, gyengült a keretünk, de ez nem feltétlenül igaz, mert szerintem erősebbek leszünk, mint voltunk.”

Igen ám, de a Tatabánya ezúttal speciális helyzetben van, hiszen a csapat mindössze öt pontot szerzett, és alig maradt esélye arra, hogy az élvonalban maradjon. Ráadásul most a legjobbjait is elengedte, így a sansz még kevesebb lett. Vukasin Polekszics 13, Takács Marcell tíz, Hajdú Norbert 14, Filó Tamás pedig 12 mérkőzésen szerepelt. A három mezőnyjátékos tíz gólt szerzett az ősszel, a többiek összesen kilencet.

„Mi akkor sem maradhatunk az élvonalban, ha minden meccsünket megnyerjük – folytatta Török József. – Az önkormányzat nem építi ki stadionunkban a világítást, vagyis mindenképpen búcsúzunk. Más koncepció alapján kell dolgoznunk, és ezt már el is kezdtük.”

Az átigazolásoknak más jelentőségük is van, hiszen a Tatabánya ebből jelentős bevételre tehet szert. Ugyanez volt a helyzet a nyáron, amikor Dorge Rostand Kouemahát adta el a klub a Debrecennek, ez a tranzakció akkor az életben maradást jelentette. Török József nem titkolózott, elárulta az átigazolási díjakat.

„Vukasin Polekszicset ingyen engedtük át a Debrecennek – mondta az ügyvezető. – Hajdú Norbertért kilencmillió-hatszázezer, Takács Marcellért egymillió-kétszázezer, Filó Tamásért pedig hatmillió forintot kaptunk. A mi költségvetésünkben ezek jelentős tételek, hiszen minden évben nagy, csaknem százmillió forint a hiányunk. Most tudjuk stabilizálni a helyzetünket, és biztosan be tudjuk fejezni a bajnokságot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik