Harc a csoportelsőségért

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.02.24. 01:54
Címkék
A női BL középdöntőjében az eddig hibátlanul menetelő Audi ETO a csak egy pontot vesztő román bajnok Valceát fogadja.

A középdöntő 3. fordulójában hatalmas meccs, vérbeli csoportrangadó várható a Győr– Valcea találkozón. A bajnok Oltchim Valcea szinte megegyezik a decemberi, franciaországi vb-n negyedik helyet elérő román válogatottal, a rivális játékosai tehát nem ismeretlenek a győriek előtt. Azért sem, mert a Valcea a BLben a csoportmérkőzések során is járt Magyarországon, hiszen összekerült a bajnok FTCvel, amelyet kétszer is legyőzött (32–22, 34–28).

Szeptember óta sorozatban 27 győzelmet arattak a győriek, akik a középdöntőben ott folytatták, ahol a csoportmérkőzéseket befejezték. Hatgólos sikerrel, vagyis értékes két ponttal gazdagodva tértek haza Togliattiból, majd Győrben 30–25-re nyertek a német Nürnberg ellen. Ezzel a Győr karnyújtásnyi közelségbe került az elődöntőhöz, s a továbbiakban az lehet a nagy kérdés, hogy csoportelsőként vagy a második helyről jut-e tovább.

A Nürnberg elleni találkozót követően a győri csapat két világklasszisa, Pálinger és Görbicz hosszú hétvégi pihenőt kapott, s három napon át a horvát tengerparton igyekezett kipihenni a nagy BL-csata idegi és fizikai fáradalmait.

A végső győzelemre törő Valcea vasárnap nem számít könynyű csatára. A nem simulékony stílusáról közismert Gheorghe Tadici mester várhatóan ezúttal is a belső hármas és a beállós remek játékkapcsolatára építi együttese taktikáját. A Győr gyors visszarendeződését megelőzve próbálnak lerohanni a románok, hogy könnyű gólokat szerezzenek. A kapusok teljesítménye és a két együttes védekezése közötti különbség sorsdöntő lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik