A nagyok megbuktak, küzdjenek a fiatalok!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.03.12. 00:04
Címkék
Rutintalan fiatalokat tesztel az Újpest a szerdai Ligakupavisszavágón, hiszen aligha juthat tovább a Megyeri úton elszenvedett 5–1-es vereség után. Az egyik oldalon többek között Komlósi Ádám, Igor Bogdanovics készül a találkozóra, a másikon pedig Litauszki Róbert, Fűzfa Gergely vagy éppen Hibó Imre.

Nem panaszkodhatnak meccs hiányra a DVSC-TEVA labdarúgói, hiszen a hétfői, Siófok elleni, 2–0-ra megnyert bajnoki után szerdán az Újpest lesz az ellenfél a Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján, majd szombaton következik a Zalaegerszeg elleni idegenbeli rangadó a Soproni Ligában.

„A Siófok elleni találkozón elégedett lehettem játékosaimmal, támadó szellemben futballoztak, sok helyzetet alakítottak ki, s két szép gólt lőttek – mondta Herczeg András klubmenedzser. – Pedig nem volt könnyű dolgunk, hiszen a vendégcsapat szervezetten játszott, kapusuk pedig több bravúrt is bemutatott. Fontos volt számunkra a siker, hiszen nehéz hét első feladatát oldottuk meg, remélem, szombat este is ugyanilyen jókedvünk lesz.”

Az Újpest elleni Ligakupapárharc lényegi kérdéseit már a Megyeri úton eldöntötte a Loki, ahol 5–1-re nyert a lilafehérek otthonában. Azaz a hajdúságiaknak egy 4–0-s vereség is továbbjutást érne. A debreceni klub vezetői szeretnék, ha minél többen lennének a lelátókon, ezért a mérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók.

„Eszünkbe sem jut, hogy kikaphatunk – folytatta a klubmenedzser. – Megnyugtató, hogy nagy előnyt szereztünk idegenben, de nyerni szeretnénk a visszavágón is. Szurkolóink is várják az újabb sikert, s az Újpestet legyőzni mindig remek érzés, tehát ezúttal is ez a célunk. A Ligakupát sok kritika érte, ám számunkra mindenképpen hasznos ez a sorozat. A negyeddöntő első meccse például remek támpontot jelentett, nem véletlen, hogy az ott pályára lépő együttesből többen is szerephez jutottak a Siófok ellen. Fontos, hogy éles mérkőzésen, jó ellenféllel szemben játszhatunk. Sűrű a program, de reméljük, hogy a szezon végéig hasonló lesz az időbeosztásunk, hiszen ez azt jelentené, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Ligakupában is messzire jutunk. Sőt számunkra roppant fontos a jelenleg az NB III-ban szereplő DVSC-DEAC szereplése is, az a célunk, hogy a fiatalokból álló együttes a következő szezonban a másodosztályban szerepeljen.”

A lila-fehéreknék nincs ilyen terv, de szerdán kiderül, mire képes a Megyeri útiak együttese erős ellenféllel szemben.

Az Újpest várható kezdőcsapatában mindössze három futballistának van élvonalbeli mérkőzése: Szalma Pál 41, Vituska István 16, Tolnai Tamás pedig két alkalommal szerepelt a legjobbak között (a másik oldalon Balogh Jánosnak, Komlósi Ádámnak vagy éppen Demjén Gábornak egyedül több fellépése van, mint az említett triónak). Az Újpest számára tét nélküli a mérkőzés, az első meccsen ugyanis tetemes hátrányba került a csapat. Ugyanakkor Ivan Dudics, Vermes Krisztián és Foxi Kethevoama után Böjte Attila, Korcsmár Zsolt, Denis Dourandi, Sasa Radulovic, Hullám Attila és Moldovan Tibor is kidőlt a sorból, az Újpest ráadásul pénteken Kaposváron játszik rangadót. Debrecenben a kezdők között szerepel a liláknál Litauszki Róbert, aki nagy tehetség, és rá, valamint a vélhetően csereként beálló Gyűrű Lászlóra, Lázár Bencére és Bogdán Márkra külön is figyel majd Urbányi István vezetőedző, mert ők a lila-fehér utánpótlás legnagyobb ígéretei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik