Önerőből küzd a csapat

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2008.03.13. 01:55
Címkék

Nincsenek könnyű helyzetben műúszóink. Egyrészt rendkívül nehéz feladat előtt állnak, hiszen Eindhovenben az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon döntőbe szeretnének jutni. Ez azért sem lesz könnyű, mert a mezőny rendkívül „sűrű”, ráadásul a tizenöt nevező csapat közül alighanem a mieink készültek a legnehezebb körülmények között. Tíz magyar lány vágott neki edzőikkel a holland túrának, de ne szaladjunk ennyire előre!

A Szent Gyöngyvér, Kiss Júlia, Schadler Franciska, Győri Júlia, Kovács Dorottya, Kovalik Anna, Lengyel Viktória, Neiderkirschner Petra, Rózsa Szandra és Huri Katalin összeállítású csapat (utóbbi kettő kivételével a hazai bajnok BVSC tagjai) a zuglóiak uszodájában készült a kontinensviadalra. Nem sok támogatásra számíthattak, noha a vasutasok megtettek minden tőlük telhetőt, még ha az egyesület életében nem is a szinkronúszás áll az első helyen.

Horváth Erika válogatott edző, Aranyossy Klára szövetségi edző és a szárazföldi tréner, Varga Éva „Rockfantázia” nevű kombinációs kűrt rakott össze, s nagyon bíznak a kedvező fogadtatásban. Két éve nincs válogatóverseny, így élesben, az Európa-bajnokság selejtezőjében derül ki, hányadik helyre jók a magyarok a jelenlegi mezőnyben.

Az együttes tagjai kedd reggel saját költségen, busszal keltek útra, hogy Hollandiában felvegyék a versenyt a kontinens legjobbjaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik