Sikeres a magyarok kísérletező csapata

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.03.21. 23:34
Címkék
Helyenként jó játékkal verte meg 33–29-re a több kulcsjátékosát is nélkülöző magyar válogatott Szlovéniát a Pannon-kupa első napján.

Úgy tűnik, minden út Borsod ba vezet. A magyar férfiválogatott ugyanis január 7-én Miskolcon szerepelt a norvégiai Eb előtti utolsó hazai mérkőzésén, s a kontinensbajnokság utáni első nyilvános fellépés, a Pannon-kupa házigazdája ugyancsak Borsod megye. A háromcsapatos torna nyitó meccsét Ózdon játszotta a magyar együttes Szlovénia ellen (pénteken szlovén–román Mezőkövesden, szombaton magyar–román Miskolcon), s már jóval a kezdés előtt kiderült, hogy a közönség akkor is szereti a férfiválogatottat, ha az együttes nem lehet ott Pekingben az olimpián.

A zsúfolásig megtelt ózdi csarnokban remekül kezdtek a mieink. Jó védekezés, gyors magyar gólok, nem csoda, hogy pillanatok alatt elhúzott Skaliczki László csapata. A vendégek időkéréssel próbálták fékezni a magyarok lendületét, s mivel Aljosa Rezar kapusteljesítménye nagyot javult, felzárkózott Szlovénia.

A magyar szövetségi kapitány forgatta belső embereit, igyekezett mindenkinek bizonyítási lehetőséget adni. Nagy László, Laluska Balázs és Mocsai Tamás távollétében a jobbátlövőposzton volt a legtöbb mód kísérletezni. Az első félidő hajrájában Fazekas Nándor kapusteljesítménye lendített a mieinken, s a szélsők, Gulyás Péter és Törő Szabolcs is fontos gólokat szereztek.

Nagy Kornél vette a hátára a csapatot a második félidő elején, ám hiába volt támadásban eredményes a magyar válogatott, mégsem tudott nagyobb előnyt szerezni, mert a védekezésbe gyakran csúsztak hibák, s ezt a szlovénok jól használták ki. Amikor javult a hátsó alakzat hatékonysága, a támadójáték kezdett akadozni, s kimaradt két hétméteres, így tartották a lépést a szlovénok. A hajrában Iváncsik Tamás és Zubai Szabolcs bizonyította, hogy jó formában van, s a kapuba visszatérő Mikler Roland is a legfontosabb pillanatban mutatott be bravúrt, majd Grebenár Gábor lőtt fontos gólokat.

A fiatal, kísérleti magyar csapat szombaton Miskolcon, Románia ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik