Bennük is van még motiváció (folytatás)

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.30. 00:09
Címkék
Tavasszal remekel a Győri ETO – négy győzelem és egy döntetlen a mérlege –, hazai pályán esélyesként várja a Zalaegerszeg elleni összecsapást. Józsi György, a zöldfehérek középpályása a sorozat folytatásában bízik, korábbi csapattársa, Waltner Róbert ugyanakkor állítja: a házigazda elszenvedheti első tavaszi vereségét.

nak, mégis azt mondom, jó dön tést hoztam, amikor a nyáron Győrbe igazoltam. Sokan mondják, dobogósok, mi több, bajnokok is lehetünk, azonban felesleges az esélyeinket latolgatnunk, kizárólag a soron következő találkozóra szabad koncentrálnunk, és majd elválik, mire leszünk képesek. Meglehet, hatodikként fejezzük be a bajnokságot, azonban ha esély van, mondjuk, a harmadik hely megszerzésére, azért kell megfeszülnünk.”

Józsi György a bajnokság eddigi valamennyi mérkőzésén bizalmat kapott a szakmai stábtól, azt azonban ő is elismeri, gólerősebben kellene futballoznia.

„Az ősszel csak egyszer voltam eredményes, és ez középpályástól nem nagy teljesítmény – folytatta a győri labdarúgó. – Igaz, az ETO-ban több védekező feladatom van, mint Egerszegen volt, ennek ellenére nem bánnám, ha többször érnék oda az ellenfél kapuja elé. Mondjuk, már most, szombaton is.”

Ha gonoszkodni akarnánk, azt is mondhatnánk, Waltner Róbert teljesítménye igencsak visszaesett az őszihez képest. A hatszoros válogatott támadó ugyanis az első öt fordulóban hatszor talált a hálóba, a tavasszal viszont csak háromszor. Más kérdés, aligha őt kell hibáztatni a ZTE megtorpanásáért.

„Azóta nem térünk magunkhoz, amióta a harmadik fordulóban a DVTK az utolsó percben egyenlített ellenünk – adott helyzetelemzést Waltner Róbert. – A Debrecen ellen mutatott második félidei játékunknak csakis vereség lehetett a vége. Ha igazán jó csapat lennénk, Siófokon sem rontjuk döntetlenre a már megnyert meccset. Számomra egyértelmű, baj van a koncentrációnkkal, és nemcsak a védelemben, hanem a csatársorban is. Szeretnénk előrelépni, ám ehhez sok munkára van szükség. Bajnoki címről mi csak akkor beszélhetünk, ha majd hasonló körülmények között a Diósgyőrt és a Siófokot is legyőzzük, hazai pályán pedig legalább döntetlent érünk el a Lokival szemben.”

Waltner Róbert a Siófoknak rúgott góljával a ZTE legeredményesebb futballistája lett: már hetven élvonalbeli találatot jegyez, a korábbi első, Soós István hatvankilencet szerzett. Persze a támadónak további céljai vannak.

„Most éppen az, hogy Győrben úgy futballozzunk, mint korábban odahaza az Újpest ellen – folytatta a támadó. – Ha így lesz, megszerezzük a három pontot. Ott voltam a válogatott Szlovénia elleni összecsapásán, és láttam, hogy a velem egykorú Ferenczi Istvánra ismét számít a kapitány. Várhidi Péter szerint kevés a minőségi csatár Magyarországon. Én úgy akarok teljesíteni, hogy biztos lehessek benne, mindent megtettem az újbóli kerettagságért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik