A nem logikus döntés

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.04.10. 01:58
Címkék

Alig múlt tizennégy éves, amikor bemutatkozott a DVSC együttesében egy fiatal, roppant tehetséges kislány, Szűcs Gabriella. Akkor sokan felkapták a fejüket, hatalmas karriert jósoltak az ifjú hölgynek, aki azóta tagja volt a 2005-ös világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak. A Loki-szurkolók úgy hitték, pályafutása végéig a cívisvárosban marad, de tegnap kiderült, hogy Szűcs Gabriella váltásra készül, a román bajnok Valcea együttesében a legendás mester, Gheorghe Tadici irányítása alatt folytatja pályafutását.

„Már több mint három éve győzköd Gheorghe Tadici, hogy igazoljak a csapatához, s az elmúlt szezon megérlelte bennem a döntést: váltani kell – mondta a pekingi olimpiára készülő átlövő. – Lehet, hogy az új közeg, az új impulzusok jó hatással lesznek rám, az biztos, hogy új csapatomban is szeretném bizonyítani, hogy ott a helyem a magyar válogatottban.”

A játékos több szempontból is nehéz döntés előtt állt, hiszen nyelvi problémái is lehetnek Valceában, ráadásul most végzi a harmadik évet a jogi egyetemen.

„Tudom, hogy logikusabb lett volna, ha itthon maradok, de hiszem, hogy így is megoldható a folytatás – mondta Szűcs. – A nyelvi nehézségekben segítségemre lesz a Valcea magyar kapusa, Kerekes Ildikó, az egyetemen halasztottam, a debreceni szurkolóktól pedig szeretnék szépen búcsúzni. Erre remek lehetőséget nyújt a Magyar Kupa hét végi négyes döntője, remélem éremmel köszönhetek el szeretett csapatomtól, ahova még lehet, hogy visszatérek.”

Szűcs Gabriella egy plusz egyéves szerződést írt alá a román bajnokhoz, melynek nem titkolt célja a Bajnokok Ligájadiadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik