Két holland és egy brazil edző a jelölt

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.18. 00:00
Címkék
Szappanoperához kezd ismét hasonlítani a legújabb kapitánykeresés. A két holland jelölthöz, Aad de Moshoz és Erwin Koemanhoz csatlakozott a brazil Paulo Luiz Campos is. Még nem tudni, ki ül majd a kispadon, de egyre biztosabb, hogy Várhidi Péter távozik.

Volt már olyan, hogy szinte min denki biztosra vette, Várhidi Pétert eltávolítják a válogatott kispadjáról. Sőt a jelenlegi kapitányt szinte a kinevezése óta ezzel sokkolják. Először ideiglenesen nevezték ki, de mégis maradt, aztán elég volt egy rossz meccs, a Szlovénia elleni 0–1, hogy máris az utódját keressék. Végül az idén februárban úgy erősítették meg a helyén, hogy burkoltan közölték, ha lesz nála jobb, azonnal lecserélik.

Április 24-én vége lesz ennek a kutyakomédiának, jövő hét csütörtökén az MLSZ elnöksége dönt majd a szövetségi kapitány személyéről. Mint mondják, ez az utolsó lehetőség erre, hiszen májusban három, augusztusban pedig egy barátságos mérkőzés vár az együttesre, s az elnökség tagjai azt szeretnék, ha ezeken a meccseken már az a szakember vezetné a gárdát, aki majd a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkön is. Bár Várhidi Péter nyugodt, hiszen szerződés köti a szövetséghez, a helyére pályázó jelöltek száma egyre nő. Az MLSZ elnökségi tagjai közül egyre többen gondolják úgy, hogy a magyar szakember kihozta magából és csapatából a maximumot, nem tud előrébb lépni.

Annyi bizonyos, hogy a norvég Trond Sollied és a holland Dany Blind nem lesz magyar szövetségi kapitány, ők inkább holland középcsapatokat választottak, előbbi a Hereenween, utóbbi a Sparta Rotterdamnál dolgozik majd – lássuk be, ez azért kritika a magyar ajánlatról. Holland jelöltből amúgy is van bőséggel, hiszen a hírek szerint Aad de Mos és Erwin Koeman is köztük van. Olyannyira, hogy Aad de Mos holland újságíróknak bejelentette, mindenben megegyezett Kisteleki Istvánnal, s hamarosan átveszi a magyar válogatott irányítását. Mi úgy tudjuk, Erwin Koeman villámlátogatásra Budapestre jön, s arról egyeztet majd az MLSZ elnökével, milyen feltételekkel vállalná a kapitányi tisztséget. Csavar a történetben: a jelenleg a Vitesse-nél dolgozó Aad de Mos utódja a klubnál – amennyiben valóban Magyarországon dolgozik – holland források szerint Erwin Koeman lehet. Amint arról keretes írásunkban olvashatnak, további jelölt még a brazil Paulo Luiz Campos, aki akkor bukkant elő, amikor már-már mindenki biztosra vette, hogy Várhidi Péter helyére holland szakember ül. Kisteleki István három mondattal kibogozhatná a szálakat, de kapitánykérdésben sem ő, sem pedig újkori „magyar hangja”, Szabó László kommunikációs igazgató nem szólal meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik