Felejtsék el az előnyt!

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 01:13
Címkék
A magyar női kézilabda újabb világraszóló sikert érhet el, ha a Győri Audi ETO KC bejut a BLdöntőbe, s ott győz. Konkoly Csaba edző együttese ezzel a Vasas (1982-ben nyert BEK-et) és a Dunaferr (1999) nyomdokaiba lépne. Előbb azonban a Zvezda Zvenyigorod elleni vasárnapi visszavágó következik.

Csak látszólag van könnyű helyzetben csehovi győzelme (25–23) után a Győr, mert ellenfele, az orosz bajnok Zvenyigorod nagyon fogadkozik, hogy vasárnap visszavág a kínos vereségért, s bejut a BL-fináléba. Mivel a drákói szigoráról közismert Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány klubcsapatában világbajnokok sora lép a győri közönség elé, nem számíthatnak könnyű mérkőzésre Görbicz Anitáék.

Már ha szerepelhet a meccsen Görbicz. A bokaszalag-szakadással bajlódó klasszis irányító játékában legfeljebb reménykedhetünk, lábáról kedden, nyolc nappal a sérülés után lekerült a fekvőgipsz, a héten már edzhetett, de csak orvosi felügyelettel. Ezután nagy kérdés, érdemes-e kockáztatnia a rásérülést, vagy inkább türelmesen megvárja a teljes felépülést, hogy a remélt BL-döntőben egészségesen szerepelhessen.

„Csehovban nem nyertünk, hanem vesztettünk két góllal” – ezzel a figyelemfelkeltő, sőt sokkoló mondattal vezette be a visszavágóra való felkészülést Konkoly Csaba, a győriek edzője. Aztán kiegészítette azzal, hogy játékosai nem engedhetik kiénekelni a sajtot a szájukból. Nem szabad a kétgólos előnyre gondolva pályára lépniük, olyan elszántan kell küzdeniük, mintha kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. A szakember így tüzeli játékosait, akiknek elszántságát, akaratát, fegyelmezettségét senki sem vonhatja kétségbe. Ezek a tulajdonságok a későbbi, rettentően vágyott siker zálogai is lehetnek.

Persze az orosz bajnok szakvezetője, Jevgenyij Trefilov lelkileg is felkészítette a Zvezdát. A vereséget értékelve elmondta:

„Olimpiára készülő játékosaimnak a Győr ellen mutatott játékuk után el kell gondolkodniuk, méltóak-e a pekingi részvételre.”

A két edző pengeváltása, lélektani hadviselése a visszavágón hozhatja meg gyümölcsét. Nagy kérdés, hogy ebből a párharcból melyik hadvezér kerül ki győztesen – a legfrissebb hírek szerint Trefilovot vesepanaszokkal kórházban kell kezelni, s nem tudta csapatát elkísérni. Az egyik döntős már megvan: a Németh András irányította osztrák Hypo Tóth Tímeával és Kirsner Erikával a soraiban 36–29-re legyőzte az orosz Togliattit, így 64–60-as összesítéssel bejutott a fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik