Egy álommal szegényebben

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.04.28. 00:07
Címkék
Kétgólos előnyt szerzett a győri visszavágóra az Audi ETO KC, mégsem jutott be a BL-fináléba, mert hazai pályán nagyon szerény teljesítményt nyújtva hat góllal kikapott az orosz Zvenyigorodtól.

Görbicz Anita játszhat – ez volt a legfontosabb hír vasárnap a győri sportcsarnokban, ahol az ETO a BL-elődöntő visszavágóján fogadta az orosz bajnokot. A világklasszis irányító két héttel ezelőtti bokasérülését rendbe hozták annyira, hogy vállalhatta a visszavágót. Az első meccsen a Győr Görbicz nélkül szerepelt, és nyert Csehovban 25–23-ra, ezért – főképp vele kiegészülve – toronymagas esélyesként várhatta a vasárnapi visszavágót.

Az orosz válogatott gerincét adó Zvezda nem csupán kétgólos hátránya miatt volt gondban, hanem azért is, mert mestere, Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány vesebántalmai miatt kórházba került, ezért nem jöhetett el Magyarországra.

„Az a kérdés, hogy az orosz lányokat mennyire motiválja edzőjük hiánya, mennyi pluszenergiát mozgósít bennük, hogy trénerük nélkül is bizonyítsanak” – latolgatta az esélyeket Konkoly Csaba, aki boldogan nyugtázta, hogy Görbicz bevethető, és vállalja a játékot.

Az elején nem lépett pályára az irányító, társai pedig csak testben voltak a küzdőtéren. A magas és erős orosz védőfal remekül zárt, ezért 2–6-nál Görbiczet, valamint az utóbbi napokban lázzal bajlódó Pálinger Katalint is pályára küldte Konkoly Csaba. A válogatott első számú kapusa ezúttal is szenzációsan védett, csapata legjobbja volt. Társai azonban csak ritkán tudtak élni legerősebb fegyverükkel, a gyors lerohanással, ezért a világklasszis oroszok akarata érvényesült. A Győr akkor tudott felzárkózni és fordítani, amikor Katarina Mraviková mesterhármast ért el (7–6), és úgy látszott, összeáll a hazaiak védekezése.

Ez azonban nem tartott sokáig (9–13), pedig az első félidőben tíz percen át emberhátrányban játszott a Zvenyigorod, míg a Győrből senkit sem állítottak ki. A folytatásban csak Pálinger bravúrjainak köszönhette az ETO, hogy ellenfele nem húzott el túl nagy különbséggel (14–20). Natalja Sipilova, Irina Poltorackaja és Jelena Poljenova góljaival biztosan tartotta előnyét a vendégcsapat, ráadásul csak elvétve volt hatékony a győriek védekezése, és gyors indításaik sem sikerültek. A ziccereket hibázó és erélytelenül védekező Audi ETO a hajráig nem tudta csökkenteni hátrányát (18–24), míg ellenfele továbbra is erőszakosan, bátran és taktikusan kézilabdázott. A végén az oroszok már az idővel is játszottak, és a győriek akarata kevésnek bizonyult a továbbjutás kiharcolásához. A nagyobb tudású, jobb napot kifogó Zvenyigorod az osztrák Hypóval vívja a döntőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik