Edouard Ndjodo: ütés után váltás

Vágólapra másolva!
2008.05.06. 01:10
Címkék
Edouard Ndjodo ütése az utolsó csepp volt a pohárban. A ferencvárosi szurkolók amúgy is nehezen viselik a csapat vergődését az NB II-ben, az össznépileg kiutált kameruni légiós vasárnap esti jobbhorga pedig végleg elmérgesítette a hangulatot az Üllői úton.

Azt mondja, nem fél senkitől.

Nem futamodna meg, ha rajta múlt volna, ő kedden is kiballagott volna az Üllői útra, hogy edzésre jelentkezzen. Pedig a vasárnap este történtek után lett volna mitől tartania, hiszen a ferencvárosi szurkolók aligha borítottak fátylat a történtekre.

Hiába győzött a Tuzsér otthonában 3–2-re a csapat, az Üllői útra visszatérő labdarúgókat már várták a szurkolók, a szitkozódás középpontjába pedig ezúttal is Edouard Ndjodo került. A buszról lekászálódó kameruni támadó visszaszólt a drukkereknek, mutogatva vonult be a székházba, később az öltözőbe lépő (vélhetően a csatárt szidalmazó, netán fenyegető) szurkolót ököllel úgy megütötte, hogy annak felrepedt a szája.

Az ütésért cserébe életveszélyes fenyegetés érkezett, a fradisták üzentek: nehogy ki merjen menni a csapat keddi edzésére. A 23 éves támadó nem lesz ott a keddi tréningen.

Sőt, legközelebb maximum már csak ellenfélként megy az Üllői útra.

A zöld-fehérektől származó információk alapján Edouard Ndjodo kölcsönadási szerződését ugyanis már hétfőn felbontották, a csatár napokon belül visszatér a Honvédhoz. Hogy aztán mi lesz a sorsa, az leghamarabb a nyáron dől el, amikor a piros-feketék vezetősége dönt a következő évi játékoskeretről.

Edouard Ndjodo visszatérését erősíti az is, hogy a légióst hétfőn Kispesten látták. Az ok ezek szerint nemcsak az volt, hogy Edouard Ndjodo jelenleg is a XIX. kerületben bérel lakást, hanem ennél talán több.

Egy nappal a történtek után a kameruni játékos már lehiggadva mondta el lapunknak: vasárnap a buszról lekászálódva valóban meglehetősen labilis idegállapotban volt.

„Történt, ami történt – mondta hétfő délután már újra kispestiként Edouard Ndjodo. – Nagyon ideges voltam, dühített, hogy már a tuzséri mérkőzés alatt is folyamatosan engem szidtak. Ám arról, hogy mi történt vasárnap este a székház előtt, később pedig az öltözőben, nem vagyok hajlandó egy szót sem mondani. El akarom felejteni ezt az egészet. Hallottam, hogy néhány szurkoló megfenyegetett, nehogy ki merjem dugni az orromat az Üllői útra. Ennek viszont már semmi jelentősége. Hogy mi lesz velem a jövőben? Nem tudom, majd meglátjuk...”

A ferencvárosi játékosok viszont nem nyilatkozhatnak. Ettől függetlenül egyöntetű véleményük, hogy ami vasárnap este a székházban és az öltözőben történt, mélységesen elkeserítő. Megpróbálják elfelejteni a történteket, megpróbálnak csak a futballra koncentrálni, még akkor is, ha egy ilyen szituáció után meglehetősen nehéz ez.

Eközben Bobby Davison már a jövő csapatát építgeti.

Lipcsei Péter a hét végén meccs helyett a családjával pihenhetett, Paul Shaw pedig sérülés miatt nem tarthatott az együttessel. Sokan tudni vélték, hogy az angol légiós csupán fantomsérüléssel bajlódik, ám biztosra vehető, a csatár hasfalhúzódása miatt nem léphetett pályára vasárnap.

Hogy aztán mi lesz Lipcsei Péterrel, mi lesz a csapattal, nagy kérdés.

Edouard Ndjodót elüldözték az Üllői útról, ám ezzel aligha oldódott meg a zöld-fehérek problémája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik