Visszavárja a 18-as mez

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.06.25. 01:33
Címkék
Első olimpiájára készül a magyar kézilabda-válogatott védekezésének egyik pillére, Szűcs Gabriella. A zalakarosi edzőtáborba még Debrecenből érkezett, ám a pekingi olimpia után már új klubjában, a román bajnok Valceában folytatja pályafutását.

Athén előtt az utolsó keret szűkítéskor maradt ki az ötkarikás játékokra utazó csapatból Szűcs Gabriella. Akkor, néhány héttel a huszadik születésnapja előtt elsiratta olimpiai álmait a debreceni balátlövő.

„Számítottam, rá, hogy fiatal játékosként én leszek az egyik kimaradó, s néhány órányi szomorkodás után megpróbáltam a dolog jó oldalát nézni – elevenítette fel a négyéves emléket a zalakarosi szállodában Szűcs Gabriella. – Mindenképpen hasznos volt számomra, hogy végigcsinálhattam egy komplett olimpiai felkészülést, s hogy tudtam, lesz még lehetőségem bizonyítani a válogatottban.”

A debreceni kézilabdaszurkolók első számú kedvence a 2004-es magyarországi Európa-bajnokságon benne is volt a magyar csapatban meg nem is, hiszen tagja volt a keretnek, de egyik meccsen sem léphetett pályára. Így – bár a Papp László Sportarénában az ő nyakába is került bronzérem – a 2005-ös szentpétervári vb-t tekinti első igazi világversenyének, s azóta is minden nagy tornán magára ölthette a válogatott mezt.

„Nagyon rövid volt a szabadságunk, de ki tudtam pihenni magam, sőt már nagyon vártam az edzőtábor kezdetét – folytatta a jobbkezes átlövő. – Remek körülmények között készülhetünk, s bár ilyen melegben talán jobb lenne a medence szélén ücsörögni, mindannyian tudjuk, hogy miért vagyunk itt, Zalakaroson. Az első nap elég nehéz volt, hiszen hosszú az út Debrecentől idáig, s rögtön belevágtunk a kemény munkába – de keddre már beállt az életritmusunk.”

Az első olimpiájára készülő kézilabdázó élete a pekingi olimpia után alaposan megváltozik, hiszen pályafutása során először nem a Loki mezében kezdi majd az új szezont.

Szűcs Gabriella ugyanis a román bajnok Oltchim Valceához szerződött. A válogatott felkészülés kezdete előtt leendő csapattársával, Borbás Ritával együtt hivatalosan is bemutatták őt a valceai közönségnek. A protokolleseményen meglepetés érte a magyar hölgyeket, hiszen bejelentették, hogy immáron nem Gheorghe Tadici a vezetőedző.

„Sajnálom, hogy nem dolgozhatok együtt a kiváló szakemberrel, hiszen nem titok, részben az ő személyes hívására szerződtem a Valceához – mondta Szűcs Gabriella. – Évek óta győzködött, hogy váltsak, s mivel szerettem volna Bajnokok Ligájában szereplő csapatban kézilabdázni, most igent mondtam. A váltás ellenére is nagy szeretettel fogadtak az Oltchim vezetői, már a lakást is kiválasztottuk, szerencsére közel leszek Borbás Rita albérletéhez és a csarnokhoz egyaránt. Hamarosan eldől, ki lesz az Oltchim új edzője, úgy hallottam, több magyar szakember neve is felvetődött.”

A debreceni nevelésű játékos többször hangsúlyozta: csak átmenetileg hagyja el a cívisvárost. Ezért a klub vezetői úgy döntöttek, hogy Szűcs Gabriella visszatéréséig senkinek sem adják ki a mezszámát.

„Nagy kihívás lesz a valceai, remek csapatban szerepelhetek, de fontos számomra, hogy a Loki öltözőjében ott vár a tizennyolcas számú mezem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik