Fejben már lejátszották

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.07.02. 23:04
Címkék
A Zalakaroson eltöltött napok után hétfő óta Tatán dolgozik a pekingi olimpiára készülő magyar női válogatott. A lányok a patinás edzőtábor forgatagában már egyre inkább ráhangolódnak a kínai utazásra, s bár még két hetet kell várniuk az első felkészülési mérkőzésre, azért Ferling Bernadették fejben már sokszor lejátszották a pekingi tornát.

Lassan előkerülnek a labdák is az edzéseken?Lassan előkerülnek a labdák is az edzéseken?

Szerencsére már a zalakarosi poggyászunkban is ott voltak a labdák, sok technikai gyakorlatot végeztünk a felkészülés első napjaiban is – válaszolta a Dunaferr csapatkapitánya, Ferling Bernadett. – Mindössze három hét pihenőnk volt az előző szezon vége és az újrakezdés között, így nem kellett teljesen az alapoktól kezdenünk a munkát, még bennünk voltak az edzések.

Hogy boldogulnak a hőséggel?

Tatán légkondicionált a csarnok, így sokkal könnyebb. Egyébként pedig már hozzászoktunk az elmúlt években, hogy amint elkezdjük az edzőtáborozást, beköszönt a kánikula. Aki jó időben szeretne nyaralni, nyugodtan igazíthatja a szabadságát a mi felkészülésünkhöz.

Hogy alakul a napi programjuk?

Nem kell hajnalban kelnünk, a futóedzések ugyanis a délelőtti gyakorlás részei. Ebéd, pihenő, majd délután már csak labdás edzés szerepel a napirenden. Fárasztó, de reményeink szerint megéri. Némi változatosságot pedig a doppingellenőrök látogatásai csempésznek az életünkbe. Egyébként nagyon korrekt az eljárásuk, nincs vele semmi gond, tudjuk, hogy hozzátartozik a jelenkor sportjához.

A tatai edzőtábor hangulatán már érződik, hogy közeleg az olimpia rajtja?

Persze, egyre több a sportoló. Várjon csak! Találkoztunk a vívókkal – igaz, ők most elutaztak az Európa-bajnokságra –, a bokszolókkal és a paksi focistákkal. Bár ők nem Pekingre készülnek… A női kézilabda-válogatott viszont igen.

Elkezdték már a csoportellenfelek feltérképezését?

A videózás még túl korai lenne, de edzéseken bizonyos szituációkban már gyakoroljuk a nyitott védekezést a magas beállós vagy a veszélyes átlövők ellen.

Ha már az ellenfeleknél tartunk: elmondhatjuk, hogy a magyar csapatnak nem volt szerencséje a sorsolásnál.

Nagyon erős a csoportunk, de én azért a másik hatosban szereplőket sem irigylem. Az az igazság, hogy az utóbbi időben jelentősen átalakultak az erőviszonyok, nagyon kiegyenlítődött a mezőny, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nyolc csapat esélyes az éremszerzésre.

A kínai út előtt jó néhány védőoltás vár önökre. Már megkapták az első injekciókat?

Már fél évvel ezelőtt elkezdték beadni a védőoltásokat, van olyan, amelyikből hármat kapunk. Azt hiszem, a nehezén már túl vagyunk.

A felkészülésből viszont hátravan a java, hiszen még két hetet kell várni az első tesztmérkőzésre.

Kétszer játszunk Románia ellen, aztán következik a skandináv túra. Ezeken a mecscseken kiderül, hogy állunk. Mindenesetre várjuk a mérkőzéseket, hiányzik az igazi játék, a közönség.

Vágják már a centit az olimpia első meccséig?

Azt azért nem, de esténként egyre többet beszélgetünk az esélyekről. Már emelkedik a versenyláz…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik