Ütős csoportban a Győr

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.07.05. 00:25
Címkék

A női kézilabda BL legerősebb csoportjába került a Győr a pénteki, göteborgi sorsoláson, s nem lesz könynyű dolga a férfi elitliga két magyar résztvevőjének, a bajnok MKB Veszprémnek és az ezüstérmes PickSzegednek sem.

A címvédővel egy csoportba kerülni sohasem szerencsés, ám a magyar bajnok Győri Audi ETO sorsolása nem csak az orosz Zvezda Zvenyigorod társasága miatt tűnik roppant nehéznek. A négy négytagú csoportból álló női Bajnokok Ligája A jelű négyesébe sorolt Rábaparti együttesre a legutóbbi győztesen kívül a macedón Kometal Szkopje vár még, valamint egy selejtezőből érkező rivális az Ikast Bording (dán), Rulmentul Brasov (román), Lublin (lengyel) trióból. A kvalifikációban érdekelt Dunaferr sem számíthat sétagaloppra, ha túljut a selejtezőn, hiszen a főtáblán az osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vetélytársaként folytathatja a B-csoportban. Ha a dunaújvárosiak bekerülnének a csoportkörbe, a kvartettjükben három magyar edző csapata csatázna, hiszen a Hypót Németh András, a Buducsnosztot pedig Zsiga Gyula irányítja.

„Érdekes – kommentálta egy szóval a sorsolást Konkoly Csaba, a győriek mestere, aki a válogatott edzőtáborából hazafelé a Nemzeti Sporttól értesült a leendő ellenfelekről. – A legutóbbi elődöntő után nyilván mindenki azt várja, hogy továbbjussunk az első körből, s ez is a célunk. A Zvenyigorodot sajnos jól ismerjük a tavaszi elődöntőből, a Szkopjét majd fel kell térképeznünk, a selejtezőből pedig a jelek szerint szintén erős rivális érkezik. Nekünk azonban természetesen a továbbjutás a célunk.”

A férfiak 32 csapatos főtábláján jó esélye van a továbblépésre a két magyar csapatnak. A bajnok MKB Veszprém az F-csoportban a német Flensburg Handewitt, az ukrán ZTR Zaporizzsja és a Cyprus College (ciprusi)–Haukar (izlandi) selejtező győztesével (feltehetően az északiakkal) küzd majd a folytatásra jogosító két helyért. A H-csoportba sorsolt Pick-Szeged a horvát Croatia Osiguranje Zagrebbel, a lengyel Wisla Plockkal, valamint a luxemburgi Dudelange-ot a kvalifikációs párharcban vélhetően búcsúztató, a KEK-döntőt éppen a veszprémiek ellen elveszítő német RheinNeckar Löwennel vetélkedhet majd a 16 közé jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik