Most csak sántikál a debreceni futógép

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.07.10. 23:15
Címkék
Szerdán lejátszotta második felkészülési mérkőzését a jövő heti UEFA-kupa-selejtezőre készülő DVSC-TEVA. A Loki Balmazújvárosban a román Universitatea Cluj-Napoca ellen lépett pályára, ám a mecscsen nem lehetett ott társai között a védelem villámembere, Mészáros Norbert.

Nem lesz álomutazás, Mészá ros Norbert mégsem szeretné kihagyni a Karagandiig tartó repülést. Persze a DVSC-TEVA középső védője nem a kazah bányászváros nevezetességeire kíváncsi, csak szeretne ott lenni a pályán jövő csütörtökön a helyi Sahtyor elleni UEFA-kupamérkőzésen. Hogy erre mennyi esélye van, azt nem tudni, hiszen jelenleg bokarögzítővel a bal lábán is csak sántikálva tud közlekedni, a kazah csatárok utoléréséhez pedig ennél jóval nagyobb sebességre lesz szükség.

„Az egyik edzésen ártatlan szituációban ráléptem a labdára, és kifordult a bokám – elevenítette fel sérülése körülményeit Mészáros Norbert. – Egyelőre csak saccolni lehet, hogy milyen hosszú kényszerpihenő vár rám, hiszen az első diagnózis részleges bokaszalagszakadás mellett zúzódást állapított meg a lábamban. Az orvosok szerint, ha minden jól megy, akkor egy hét pihenő után visszatérhetek a pályára. Jelenleg bokarögzítővel közlekedem, de még így is erős fájdalmat érzek egy-egy rossz mozdulat után. Pihennem kell, ezenkívül fizikoterápiás és ultrahangos kezelésekre járok. Bár néhány héttel ezelőtt azt sem tudtam, hogy létezik Karagandi városa, most minden vágyam, hogy a jövő héten ott legyek a többiekkel az új szezon első tétmérkőzésén.”

Mészáros Norbert jobb oldali támadóként került Debrecenbe, ám ha mostanság a klub hivatalos honlapján barangolunk, már a védők között találjuk a 28 éves labdarúgót. Jóval átlagon felüli gyorsaságát a hátsó alakzatban hasznosítja a DVSC-TEVA szakmai stábja, a játékos pedig egyre jobban érzi magát a védelemben.

„Nem gondoltam volna, hogy egyszer védő leszek, de már remekül érzem magam hátul – folytatta Mészáros. – Jól megértem magam a társakkal, s lehet, hogy a gyorsaságomat ezen a poszton tudom a csapat hasznára fordítani. Sokan kérdezték már, hogy mitől lettem ilyen gyors, de nem tudok egyértelmű választ adni. Egyrészt valószínűleg örökletes adottság, hiszen édesapám is jó futónak számított, bár én fiatalabb koromban nem tűntem ki a sebességemmel a többiek közül, még az iskolában sem.”

A kényszerpihenő alatt volt ideje végiggondolni a felkészülés eddigi napjait, s emiatt még inkább bosszús.

„Szuper két hetet töltöttünk a balmazújvárosi edzőtáborban, lesték minden kívánságunkat, remek körülmények között gyakorolhattunk – mondta Mészáros Norbert. – Nagyon jó, hogy együtt maradt a tavalyi keret magja, azt hiszem, az összeszokottság sokat segít majd az új szezonban. Múlt szombaton a román Politehnica Iasi elleni edzőmérkőzésen is jól mozgott a csapat, magabiztosak voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Úgy érzem, nekem sem ment roszszul, éppen ezért különösen bosszantó ez a sérülés…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik