Jutalmazásra várva

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.07.22. 23:24
Címkék

Az egyszerre áldott és átkozott sorozat folytatódik: október 1jétől újból elkezdődnek a Ligakupa küzdelmei. A klubtulajdonosok tanácsa a 2007–2008-as „próbaszezon” tapasztalataiból (riasztó nézőszámok, tartalékos csapatok, kispadról hiányzó vezetőedzők…) levonta a megfelelő következtetéseket – és a jó szándéktól vezérelve módosított a versenykiíráson.

Még jó, hogy annak idején mégsem Élcsapatok Kupája néven indították útjára a sorozatot, mert az ősszel a 16 „élcsapathoz” négy NB II-es együttes is csatlakozik, így húsz gárda alkotja a mezőnyt. Úgy tudni, a létszámot nyolc másodosztályú csapattal bővítették volna, ám csak öten vállalták a részvételt – közülük az előző idényben a leggyengébben teljesítő Dunaújváros jelentkezését így visszautasították, azaz maradt a Ferencváros, Pápa, Pécs, VácÚjbuda kvartett.

A mérkőzéssorozatot négy, úgymond regionális alapon beosztott 5-ös csoportban rendezik meg. Lényeges változás a lebonyolításban, hogy nem hirdetnek külön őszi és tavaszi győztest. Az idén nyolc forduló lesz (zárás december 6-án), a két utolsó csoportmeccsre, valamint a továbbjutók egymás elleni találkozóira és a helyosztókra 2009 februárjától kerül sor. A párosításokat szerdán sorsolják, s fordulónként mindig lesz szabadnapos. Szintén csak szerdán derül ki, mi lesz a sorozat mostani nyertesének a jutalma. Emlékezzünk rá: májusban a győztes (vagyis az FC Fehérvár) bankszámlájára a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga (MHLL) nyolcmillió forintot utalt át, az MLSZ pedig Intertotó-kupa-indulást kínált a piros-kékeknek (sokáig erőszakkal…) – csak aztán erről a „málháról” lemondtak a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik