Elváltak az argentin Lionel Messi és a Barcelona útjai

Vágólapra másolva!
2008.07.31. 13:25
A Barcelona szerda este felkészülési mérkőzésen Firenzében 3–1-re győzött a Fiorentina ellen, majd a játékosok elbúcsúztak Lionel Messitől, a csapat argentin klasszisától, aki 69 percet töltött a pályán és kifejezetten jól játszott. Ez remek hír hazája olimpiai válogatottjának, Messi ugyanis a találkozó másnapján elindult Kínába, az ötkarikás játékok helyszínére, míg csapata nyugat felé vette az irányt: Mexikóba és az USA-ba indul edzőtáborozni.
Messi (sárgában) a Fiorentina ellen játszott, aztán útra kelt
Fotó: Reuters
Messi (sárgában) a Fiorentina ellen játszott, aztán útra kelt
Messi (sárgában) a Fiorentina ellen játszott, aztán útra kelt
Fotó: Reuters
Messi (sárgában) a Fiorentina ellen játszott, aztán útra kelt

Hosszú ideje ment már a huzavona a Barcelona és az argentin szövetség, illetve a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) között, a klub ugyanis nem akarta elengedni a gauchók egyik legnagyobb sztárját az olimpiára, mivel a játékok idején a Barcelona éppen Bajnokok Ligája- mérkőzést játszik majd.

A nagyjából két és fél hónapja húzódó vitának a FIFA vetett véget szerdán, amikor kötelezte a klubokat arra, hogy 23 éven aluli játékosaikat engedjék el az olimpiára.

A FIFA egyértelmű állásfoglalására azért volt szükség, mert az FC Barcelona az argentin Lionel Messi, a Schalke 04 a brazil Rafinha, míg a Werder Bremen a szintén brazil Diego részvételét akarta megakadályozni.

A FIFA döntése érthetően nem tetszik a klubcsapatoknak, így a Barcelonának sem, a klub elnöke, Joan Laporta jelezte, hogy a sportdöntőbírósághoz fordul az ítélet miatt.

„Egész biztosak vagyunk benne, hogy a szabályok szerint nekünk van igazunk. A FIFA nem kötelezhet minket a játékos elengedésére” – fogalmazott Laporta.

Nos, a jelek szerint a katalánok elnöke tévedett, mivel a FIFA mégis kötelezte a klubot az argentin cselgép elengedésére, aki csütörtökön már el is repült Peking irányába. Ugyanakkor a Sportdöntőbíróság ítélete még nem született meg.

"Ha a testület úgy dönt, hogy vissza kell térnem, akkor én alávetem magam annak a döntésnek, de jelenleg a válogatottal szeretnék lenni, és készülni az ötkarikás játékokra" - jelentette ki Messi.

Az olimpiai labdarúgótorna férfi küzdelmei egyébként egy nappal a megnyitó előtt, egy hét múlva kezdődnek, a döntőt az utolsó előtti napon, augusztus 24-én rendezik.

NÉZZE MEG A FIORENTINA–BARCELONA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT VIDEÓN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik