Vereség az első meccsen

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.09.10. 07:42
Címkék

Ami kosárlabdában Körmend, vízilabdában Eger, az futsalban Berettyóújfalu. A fiatal sportág iránt alig fél évtizede kezdtek el érdeklődni a hajdú-bihari kisvárosban, s a Mezei-Vill FC néhány év alatt eljutott a honi csúcsra, megnyerte a 2007–2008-as magyar bajnokságot. Következhet az újabb lépcsőfok, az európai kupaszereplés. Szitkó Róbert együttese kedden mutatkozott be a sportág bajnokainak sorozatában, az UEFA-futsal-kupában. Mivel az újfalui csarnok nem alkalmas ilyen szintű esemény megrendezésére, így költözött az MVFC a debreceni Főnix Csarnokba.

A nagy eseményre a város apraja-nagyja buszra szállt, vagy autóba ült, több mint nyolcszázan utaztak el Berettyóújfaluból, így már a négyes torna első meccsére, az ukrán Sahtar Doneck és a holland FC Blok Carillon Boys összecsapására kétezren voltak kíváncsiak. A Sahtar hozta a papírformát, s 4–0-ra győzött, majd következhetett a Mezei-Vill FC bemutatkozása. Az ellenfél a horvát MNK Nacional Zagreb együttese volt, amelyről hiába próbált videofelvételt szerezni a magyar bajnok szakvezetője, ugyanis a Horvátországból kapott anyagon a Gospic csapata volt látható.

Az első félidőben a vendégek alakítottak ki több helyzetet, sőt Tihomir Novak révén a vezetést is megszerezték. A folytatásban hiába próbálkozott a magyar bajnok, kimaradtak a helyzetek, így 4–0-ra nyert a Nacional Zagreb. Szerda este nyolckor a holland Carillon Boys ellen javíthat a berettyóújfalui csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik