Felszálló ágban a Békéscsaba

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.09.25. 23:48
Címkék

Csodálatos heteket tudhat maga mögött Mátéfi Eszter, hiszen női csapata, a Sonepar-Békéscsabai NKC hibátlanul menetel a bajnokságban, a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Imre Vilmos pedig felkérte, hogy dolgozzon a női válogatott mellett pályaedzőként.

Az éremesélyessé előlépő viharsarkiak szerdán a bajnokság negyedik fordulójában a szintén dobogóra pályázó, EHFkupa-induló Fehérép-Alcoa otthonában nyertek 27–20-ra, s nyolc ponttal az ugyancsak hibátlan Debrecen és Győr mögött a táblázat harmadik helyén állnak.

„Az előző szezonban áprilisban jutottunk el nyolc pontig – emelte ki a legnagyobb változást Mátéfi Eszter. – Igaz, sokszor közel álltunk a bravúrhoz, hiszen hazai pályán csak egy góllal kaptunk ki a Fraditól és a Dunaferrtől, valamint a Fehérép otthonában is vezettünk az ötvenedik percig. Ám akkor még nem hitték el a lányok, hogy a Békéscsaba nyerhet Székesfehérváron.”

A válogatott egykori világklasszis átlövője hozzáfűzte, jól indult az idény a csabaiaknak, hiszen a rajton vesztett helyzetből tudták legyőzni a Hódmezővásárhelyt, aztán a Vasas elleni könnyű meccs után küszködve verték meg a Kiskunhalast.

„Ez lélektanilag nagyon fontos siker volt, a lányok rádöbbentek, hogy nem elég csak kimenni a pályára, tenni is kell a győzelemért – folytatta Mátéfi. – A Fehérép ellen fegyelmezetten kézilabdáztunk, s küzdött, hajtott minden játékosom. Békéscsabán nagyon jók az alapok, hiszen remek az utánpótlás-nevelés, s a nyáron ezt az évek óta együtt csiszolódó, fiatal társaságot próbáltuk megerősíteni. Már látszik: sikerrel. A kapus Tóth Zsanett, valamint Rácz Emese és Kocsis Ágnes is könynyen beilleszkedett.”

Békéscsabán a négy győzelem hatására sokan kíváncsiak a kézilabdázókra, s az érdeklődést fokozza, hogy vasárnap a megfiatalított, BL-induló Dunaferr lesz a Viharsarok vendége.

„Fehérváron jól vizsgázott a csapat, ám nem teheti elbizakodottá a siker – vélekedett az edző. – A lányok láthatják, hogy rengeteg munkával és megfelelő hozzáállással remek eredményeket érhetnek el. A Dunaferr elleni siker nagy jelentőségű lenne az életünkben. Ha minden jól alakul, összejöhet, de nem lesz könnyű, hiszen a Dunaferr jelenlegi kerete is erős. Ráadásul a két hazai vereség után biztosan nagyon elszánt lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik