Licenc kontra versenykiírás

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék

Noha a DVTK vezetői úgy ha tároztak, hogy a menesztett Vágó Attila helyén megbízott edzőként Benczés Miklós irányítja a diósgyőrieket a Fehérvár ellen, még péntek este sem lehetett kristálytisztán látni, megteheti-e egyáltalán. A korábbi pályaedzőnek ugyanis a TF-diploma mellett „pusztán” A-licences képesítése van, márpedig az MLSZ adminisztrációs osztályától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 2008–2009-es versenykiírásban foglaltak alapján szigorúan megkövetelik a pro licences végzettséget.

Dlusztus Imre, a DVTK ügyvezetője úgy fogalmazott: egy MLSZ-rendelkezés értelmében harminc napon keresztül ülhet megbízott tréner a kispadon. Legalábbis erre utalnak a szövetség klublicencszabályzatának személyügyi és adminisztratív kritériumai. Ott azt találtuk, hogy ha egy klub döntése következtében (például a szakember elbocsátása) szezon közben megüresedik a vezetőedzői poszt, akkor – átmeneti jelleggel, legfeljebb harminc napig – olyan személy is helyettesíheti a szakembert, aki „nincs birtokában a szükséges képesítéseknek és nem teljesíti a kritériumokat”.

De a versenyszabályzat azt is kimondja: az új szakemberrel csak akkor köthető megállapodás, ha az előzővel minden vitás kérdésben sikerült megegyezni – s ennek írásos nyoma is van. Márpedig a munkavégzés alól felmentett Vágó Attila korábban arra utalt a nyilatkozataiban, hogy „felmondólevelét” még csak szóban kapta meg.

Kovács István, az MLSZ adminisztrációs osztályának vezetője próbált útmutatást adni az egymásnak ellentmondó szabályzatok értelmezésében: „Már csak etikai okból is fontos, hogy a klub vezetői mihamarabb rendezzék a menesztett edzővel az anyagi kérdéseket. Ami a helyettesítést illeti: van ilyenre lehetőség, de a bekövetkeztétől számított öt munkanapon belül értesíteni kell róla a licencadót. Ha jól tudom, pénteken még nem érkezett a szövetségbe ilyen tárgyú levél.”

Márpedig a megbízott vezetőedző, Benczés Miklós szombat este biztosan leül a DVTK kispadjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik