Marad idő a kapusokra is

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.10.06. 22:46
Címkék

Véglegesítették a vezetőedzői pozícióban a Lombard Pápa elöljárói Kovács Lászlót.

A korábbi kiváló győri kapus az elmúlt négy meccsen – két bajnoki, egy Ligakupa- és egy Magyar Kupa-találkozón – ideiglenesen töltötte be a vezetőedzői állást, de mivel irányításával kifejezetten eredményesen szerepelt a csapat, szerződést kötöttek vele.

„Alaposan körülnéztünk, de minden szempontból Kovács László kinevezése tűnt a legjobb megoldásnak – mondta Árky Gábor, a Lombard FC klubmenedzsere. – Tökéletesen képben van a játékoskeretet illetően, és mi is jól ismerjük őt, már szinte intézmény a klubnál.”

Az Urbán Flórián elküldése után kinevezett Kovács Lászlóval megindult felfelé az együttes, s három pontot már ledolgozott a Gyirmóttal szemben korábban felhalmozott lemaradásából. A Pápát, mint mindig, az idén is az elsőhöz mérik, hiszen, ahogy az elmúlt években, ezúttal is a feljutás a cél.

„Az utóbbi meccseink jól sikerültek, felszabadultabb lett a csapat – mondta Kovács László. – A tulajdonos az élvonalban akarja látni a klubot. Erős egyéniségek vannak a keretben, s erre mindenképpen építhetünk, de azt is be kell látni, hogy kevesen vagyunk, összesen tizenkilenc mezőnyjátékos áll a rendelkezésemre, s közülük most öten sérültek. Sűrű a program, hiszen szerepelünk mindkét kupában, és a bajnokságban is az élen kell végeznünk. Emiatt kell kevergetni a csapatot, ezért küldtem be öt fiatalt az MTK elleni Ligakupa-mecscsen kétgólos vezetésünknél. Számunkra a bajnokság a legfontosabb.”

Kovács László eddig csak a kapusokkal foglalkozott a klubnál, ám nem tervezi, hogy átadja a felkészítésüket másnak.

„Szűcs Lajossal talán nem is tud más együtt dolgozni, csak én – folytatta az edző. – Tatabányán voltam néhány hónapot vezetőedző, így pontosan tudom, hogy mi változik meg az életemben. Például sokkal kevesebbet aludtam az elmúlt néhány hétben. Eddig sem pihentem sokat, de mostanában sokkal többet vagyok ébren, állandóan jár az eszem azon, hogy mit és hogyan is kellene csinálni a következő meccsen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik