Kísérlet és vereség

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.10.16. 03:45
Címkék
Az Oroszország elleni mérkőzésen is látszott az összeszokottság hiánya a megfiatalított magyar válogatott játékán, s bár Imre Vilmos csapatának akadtak jó periódusai, végül 29–24-re kikapott a világbajnoktól.

Pekingben kétszer is találko zott a magyar és az orosz női válogatott, s a csoportmeccs, majd az elődöntő végén is Jevgenyij Trefilov világbajnok tanítványai örülhettek. A dániai Világkupán pályára lépő csapatok csak nyomokban emlékeztettek az olimpián látott keretekre, hiszen mindkét együttes a fiatalítás időszakát éli, kulcsjátékosok mondtak búcsút a címeres meznek, kísérleteznek a szakvezetők. Így nem csoda, hogy a nyitó napon kikaptak: a mieink a franciáktól (23–29), s az oroszok a dánoktól (27–32).

Imre Vilmos jó tíz percig elégedetten szemlélhette az eseményeket, hiszen játékosai remekül tartották a lépést az oroszokkal, s 4–3-ra vezettek is. Ekkor azonban Anna Szedojkina lehúzta a rolót, a magyarok a legnagyobb ziccereket is a Dinamo Volgográd kapusába lőtték, vagy éppen a kapufát találták telibe. Eközben az oroszok szinte alig hibáztak, s mivel kettős emberelőnyben is kézilabdázhattak, 6–0-s rohammal szinte állva hagyták a mieinket. Még éppen idejében jött a magyar kapitány időkérése, hiszen sikerült megállítani a száguldó ellenfelet. Tomori Zsuzsa vezérletével összeállt válogatottunk hátsó alakzata, Pastrovics Melinda is jól védett, így a továbbra is akadozó magyar támadójáték ellenére is csökkent szünetig az orosz előny. Igaz, nem annyira, mint azt a zsűriasztalnál számolták, hiszen a 11–8-as eredmény helyett a csarnok tábláján 11–9 állt. Néhány perces tanácskozás után sikerült korrigálni a hibát, majd a második játékrész elején Szucsánszki Zita immár a válóságban is 11–9-re módosította az eredményt, sőt hamarosan egygólosra csökkent a magyar hátrány. Az egyenlítés helyett azonban összeomlás következett, az oroszok a 48. percben már 24–16-ra vezettek, azaz eldőlt a meccs, Magyarország lemondhat a Vk elődöntőjéről.

Eredmények és az állás a 15. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik