A szétlövésig remekeltek

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék

Eseménydús játéknapon van túl az NHL mezőnye. Ugyan csak hét mérkőzést játszottak szombatra virradóra, azok egyike sem telt eseménytelenül. Két amerikai metropolisban ráadást játszottak a csapatok. Ám amíg Los Angelesben az ötperces hosszabbítás negyedik percében Michal Handzus, a Kings szlovák centere győztes gólt ütött a Carolina hálójába (amely ezzel elvesztette veretlenségét), addig New Yorkban a Rangers-hívőknek egészen a szétlövés harmadik párjáig kellett imádkozniuk a győzelemért: ezt eredményesen tették, mert míg a torontói Jason Blake kihagyta kísérletét, addig Fredrik Sjöström túljárt Vesa Toskala eszén. A hetedik meccsén hatodik győzelmét arató Rangers kapujában a Henrik Lundqvistet helyettesítő Stephen Valiquette hibátlanul zárt. „Örülök, hogy jól ment, de tudom, hol a helyem a csapatban” – szerénykedett a 31 éves kanadai kapus.

Honfitársa, kollégája, a szintén 31 esztendős JeanSébastien Giguere is parádézott. Az Anaheim 35-öse a Sharks-csatárok mind a 38(!) lövését hárította. „Eddig is tudtuk, mit kellene csinálni, de valahogy nem jött össze” – adott villámértékelést a hazája válogatottjával Magyarországot is megjáró cerberus. A 4–0s győzelem után az Anaheim már nem nyeretlen, a San Jose pedig már nem veretlen.

Továbbra is az viszont a Buffalo Sabres, amely a Rangers után a Vancouvert is megverte. Thomas Vanek a csapat negyedik meccsén a hatodik gólját ütötte – minden mérkőzésen betalált. „Egész egyszerűen jól megy a játék nekem és a csapatnak is” – vonogatta a vállát a kamerák előtt a Sabres győzelmeinek titkát firtató kérdésre a 24 éves Bécsben született balszélső.

Daniel Alfredsson visszatértét 6–3-as masszív győzelemmel ünnepelte az Ottawa a Phoenix ellen, az Edmonton viszonylag simán nyert egy sosem sima kanadai rangadón Calgaryban, a Columbus pedig Rick Nash pazar játékával és két góljával megverte a mumus Nashville-t.

Eredmények a 21. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik