Vége, kezdhetjük!

Kun ZoltánKun Zoltán
Vágólapra másolva!
2008.10.22. 01:15
Címkék
Két hét valóban nagyon rövid idő. Két hét alatt nem nő ki a fű, két hét alatt nem lehet hozzájutni a megrendelt autóhoz, két hét még egy jobbféle szerelmi csalódás kiheveréséhez sem elég, így miért kellene azon meglepődnünk, hogy az elmúlt két hétben az MLSZ elnöksége nem tudta eldönteni: jogosulatlanul játszott-e a debreceni cserekapus a Fehérvár ellen, vagy sem?

Az elnökségi tagok nyilván elfoglaltak, többen közülük a játékosaikkal törődnek, más a tárgyalótermekbe jár, és van, aki hőn szeretett kandelábereit babusgatja, úgyhogy abban nincs semmi rendkívüli, hogy a testületet nem sikerült összehívni az október 30-i rendes ülés előtt. Különben is, mire fel a kapkodás, addigra lesz már hét továbbjutó csapat, igazán kibírja mindenki, hogy a nyolcadikra picit még várni kell. Október 30. szép csütörtöki nap lesz, tökéletes alkalom arra, hogy a szövetség legfőbb szerve végre néhány kemény asztalra csapás után kimondja: a Magyar Kupában a Debrecen jutott a legjobb nyolc közé. Vagy a Fehérvár. Vagy egyik sem, és kezdődhet minden elölről.

Idő ugyanis van. Ezt a főtitkár állítja, aki kedden, a visszavágó napján éppen az utóbbi verzióra utalt, mondván, nincs több kupaforduló az idén, azaz lenne lehetőség az újrajátszásra. A kolléga vigyorogva jegyezte meg, az MLSZ megint adott egyet-egyet a rendnek, fegyelemnek és törvényességnek, de szerintem ne bántsuk a szövetséget, mert miért lenne az mifelénk furcsa, hogy a második mérkőzés után jön az első. Így legalább van idő tisztességesen dönteni, az alapos munka sikerén felbuzdulva pedig a következő elnökségin talán eltörlik Huszti Szabolcs már letöltött válogatottbeli büntetését, jövő ilyenkor meg kizárják a bajnokságból a Schlosser-féle MTK-t.

A fentiek tükrében egészen lényegtelen, de kedd este lejátszották azt a visszavágót.

A Debrecen 1–0-ra legyőzte a Fehérvárt, ezzel továbbjutott, és most már nyugodtan készülhet a párharc első felvonására.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik