Három pontot érő kezdés

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 23:22
Címkék
Az első félidőben már négy góllal vezetett a remekül kezdő Szeged az Eger ellen, ez az előny pedig elegendőnek bizonyult a hazaiak számára a győzelem megszerzéséhez.

Ha azt vesszük, hogy két, nem éppen a legjobb formájában lévő pólócsapat csapott össze Szegeden, még ódzkodhattunk is volna a mérkőzéstől, ám a Szeged–Eger párharc sosem unalmas, a rangadó(k)ra mindkét gárda igyekszik a szebbik arcát mutatni, ráadásul ha netán a színvonal nem is lenne csillagos ötös – a korábbi egymás elleni találkozókat ismerve –, a küzdelemre biztosan nem lehet panasz.

A kispadok mellett a két hadvezér, két kiváló tréner, Kásás Zoltán, illetve Gerendás György, míg a kapuban a vendégeknél a jelenlegi legjobb magyar kapus, a rutinos Szécsi Zoltán (aki Biros Péter távollétében csapatkapitánnyá avanzsált), a hazaiaknál pedig egyik lehetséges válogatottbeli utóda (társa), Baksa László. Kettőjük közül talán Baksa volt a hangosabb, folyamatosan irányította társait, mozgatta az egész csapatot. Persze Szécsi sem csendben ténykedett, bár néha csak közeli szemlélője volt az eseményeknek – csapata jellemzően az emberhátrányos védekezést gyakorolhatta. A négy alkalomból kétszer kapituláltak az egriek (Szécsi sem tudott mit tenni), egyszer egy védekezési hiba, egyszer pedig Weszelovszky László szabaddobása miatt voltak kénytelenek középkezdéshez úszni. A kisszünet után sem lankadt a Szeged, kétszer is betalált (a hatodik gólnál Bárány Attila mellett Szécsit is kiszórták), miközben az egrieknek szinte semmi sem jött össze, a centereket alig tudta megjátszani, távolról nem talált rést a szegedi falon, s még a fórokat sem sikerült kihasználnia. A nagyszünetben azon elmélkedtünk, vajon meg tudja-e tartani négygólos előnyét a Szeged, vagy jön az idén a csapatra oly jellemző visszaesés. Az első percekben úgy tűnt, nem kell aggódniuk a hazaiaknak: Hegedüs Gábor Baksába püfölt egy fórt, majd a kapus hosszas hezitálás után mégsem próbált gólt lőni rutinos kollégájának, inkább indított, a megúszó Milos Korolija pedig Erdélyi Balázzsal a nyakában talált be Szécsi kapujába (7–2). A harmadik negyedben a vendégek gyakorolhatták a fórokat, és a 4/0-s mutató ellenére is közelebb lopóztak. A záró nyolc percben Szécsi és az Eger is nagy hajrába kezdett, ez azonban későinek bizonyult: szépíteni ugyan sikerült, de a nagy küzdelmet hozó párharcot Baksa László, valamint a Szeged nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik