Jó magyar esélyek

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 02:03
Címkék

Elkezdődnek a csoportküzdel mek a második számú európai kosárlabda-sorozatban. Két magyar csapat nevezett az Európakupába, s mind a kettő ugyanabban a csoportban küzdhet a továbbjutásért. Erre mindkettőnek reális esélye van, mert a SzeviépSzeged és a SEAT-Foton-Győr is erősebbnek tűnik a svájci Neuchatelnél és a svéd Solnánál. Eredetileg úgy volt, hogy a Neuchatel és a Győr selejtezőt vív egymással, ám a csoportba besorolt, legutóbbi finalista BC Moszkva csődöt jelentett.

„Nem csupán az erőviszonyok, de a költségek szempontjából sem hátrány, hogy nem kell Moszkvába utaznunk. A célunk egyébként ettől függetlenül az, hogy a lehető legtovább eljussunk az Európakupában” – mondta Donkó Orsolya, a Szeviép új szakvezetője, akinek nem a Szolnokon született Kürtösi Katalinnal a soraiban felálló svájci ellenfél játékereje, hanem az okozza a nagyobb problémát, hogy eddig nem tudott teljes kerettel edzeni. A légiósok a felkészülés végén tértek vissza válogatottjaikból, most pedig Szakács Ildikó, Németh Bernadett és Russai Petra egészségéért aggódnak. Győrben is csapatot építenek.

„A játékosaim zöme és én is csak a bajnoki rajt előtt néhány nappal tudtunk először együtt készülni a válogatott mérkőzések miatt, ráadásul a Sopron és a Pécs ellen kezdtünk. Azóta azonban egyre inkább összeáll a keretünk, győznünk kell Svédországban” –

adott hangot reményeinek Tapodi Péter, a győriek szakvezetője. A keret javulásának egyértelmű bizonyítéka a Zala Volán és a Szolnok elleni magabiztos győzelem. Mint ahogy a Szeged formája is több mint biztató. A Szeviép eddig meglehetős magabiztossággal gázolt át ellenfelein, s százszázalékos a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik