Micsoda luxus: kevés a gól...

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.10.25. 06:48
Címkék

Fej fej mellett halad a Fehér vár és a Győr, csakhogy a tizenegy bajnokin realizált öt győzelem, öt vereség, valamint egy döntetlen (azaz tizenhat pont) mindkét csapatot „bebetonozta” a Soproni Liga középmezőnyébe – méghozzá szorosan egymás mellé. Ilyenformán a vidéki fellegvárak szombati összecsapásának tétje az, melyik csapat mozdul(hat) el a célul kitűzöttől elmaradó, méltatlan pozíciójáról.

A forduló előtti (erő)sorrendet még a győri zöld-fehérek pozitív gólkülönbsége alakította, ám Székesfehérvárott egyébként sem teszik ki az ablakba kevéske, tizenkét góljukat. Már csak azért sem, mert ugyanennyire jutott a tabellán hátrább szerénykedő Bp. Honvéd, DVTK kettős is, kevesebbet pedig csak egyetlenegy szerzett – az utolsó helyen álló Siófok…

„Nem maradt más, mint az, hogy az ősszel még hátralévő négy meccsen javítsunk az eredményességen – mondta Sitku Illés, aki három találatával a leggólerősebb fehérvári játékos. – A rajt előtt nyilván nem ilyen szereplést terveztünk, abban azonban biztos vagyok, hogy a mostani helyezésünk nem tükrözi csapatunk erejét. Ezt megmutathatjuk a győriek ellen is, annak ellenére, hogy támadójátékunk hatékonysága kívánnivalót hagy maga után. Valóban célul tűztük ki korábban, hogy látványos, közönségcsalogató játékot produkálunk. Ezzel tán nincs is gond, hiszen többnyire vannak helyzeteink, ám a befejezésekbe a kelleténél többször csúszik bosszantó hiba. Noha a csapat eddig elért tizenkét gólján nyolcan osztozunk, ez egyáltalán nem tudatos – valahogy így alakult. Egyébként pedig teljesen mindegy, ki talál be, csak nyerjünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik