Átmeneti állapot

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.10.28. 23:29
Címkék

Jelen állás szerint Krivacsevics Tijana a Lille ellen az Euroligában is bemutatkozhat a soproniak zöld-sárga mezében.

„A Nemzetközi Kosárlabdaszövetség azonnal intézkedett Krivacsevics Tijana nemzetközi játékengedélye kiadásának ügyében, ráadásul úgy, hogy nem alkalmazza velünk szemben a versenyszabályzat huszonegyedik ponját. Így Tijanát úgy tekinti, mint aki már a sorozat megkezdésekor is a játékosunk volt. Ez azért fontos, mert nem kell felhasználnuk az idény közbeni csere lehetőségét. A pécsiekkel nyitottak vagyunk mindenféle megoldásra, szeretnénk tárgyalni a Tijana átigazolását érintő vitás kérdésekben. Már kezdeményeztünk is ez ügyben, ám a pécsiek ettől elzárkóztak” – mondta Török Zoltán, az MKB-Euroleasing Sopron ügyvezetője.

„A FIBA gyakorlatilag semmit sem csinált ebben az ügyben. A sorozat elején kértük, hogy Krivacsevics ne szerepeljen a Sopron játékoslistáján, mert vitában áll volt klubja, a Pécs a jelenlegivel, ezért nem adtuk ki a magyar játékengedélyét. Mivel a múlt szombaton újabb határozat született, amely az engedélyt kiadhatónak ítélte, kértük a FIBA-t, hogy tegye vissza a játékoslistára. Visszatette.

Ennyi történt” – tájékoztatott Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) nemzetközi ügyekben illetékes munkatársa.

„Felháborító, hogy a szombati határozat megszülethetett. Természetesen felülvizsgálati kérelemmel élünk ellene. Amíg a szövetségben nem döntenek, nincs miről tárgyalnunk” – fűzte hozzá Rózsa Gábor, a MiZo Pécs 2010 ügyvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik