Varga Dénes lőtt, a Vasas ezzel nyert

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.11.08. 23:58
Címkék
A férfi vízilabda-bajnokság eddigi legizgalmasabb mecscsén a Vasas 10–9-e győzött a Szeged otthonában.

„Nem a kapufánál vagyok, ha nem azzal egy vonalban, de előrébb, ezt magyarázom hetek óta” – fakadt ki Kásás Zoltán, a Szeged trénere, miután a jobbkezes Hosnyánszky Norbert előnyből, a rosszkéz-oldalról talált be Baksa László kapujába. Nem tudni, az edzői dörgedelem mennyit használt, de a második negyed elején Kovács Róbert is Hosnyánszky góljához hasonlót szerzett. Ez viszont mintha felébresztette volna a szerb balkezest, Vojiszlav Vejzagicsot nélkülöző szegedieket, akik a folytatásban rendezték soraikat, s egymás után három Vasas-fórt védekeztek ki, miközben Weszelovszky László találata után – Varga Dániel és Tóth Márton szinte egymást fogta – már 4–3-ra vezettek.

Ám mire Kásás Zoltán valamelyest megnyugodhatott volna, 38 másodperc alatt összedőlt, amit csapata addig felépített. Ennyi volt hátra a második negyedből, amikor Kovács Róbertet küldték ki a játékvezetők a vendégektől. Középen Varga Tamásnál volt a labda, de a semmiből, a víz alól egyszer csak megérkezett Varga Dénes, s pimaszul elcsípte a labdát olimpiai bajnok társától, a megúszást pedig góllal fejezte be – már ezért a találatért érdemes volt kilátogatni a mérkőzésre. Sőt a maradék 22 másodpercben nyugodtan támadhattak volna a hazaiak, Hosnyánszky azonban egy rossz passzra lecsapva meglódult. A hátralevő időben már nem tudta végigvinni a támadást, ezért mintegy nyolc méterről hatalmas bombát eresztett el, a labda pedig a dudaszó pillanatában Baksa hátáról a hálóba pattant. Így lett alig több mint fél perc alatt a lehetséges 5–3-as hazai vezetés helyett 5–4-es vendégelőny.

A szünet után már a második ötméteresét rontotta el a Szeged, azonban a két rossz büntető és az első félidő végén kapott két gól ellenére is tartotta a lépést a Vasassal. Igaz, a harmadik nyolc perc végére két bekkjét, Kuncz Tamást és Komlósi Pétert is elveszítette. Két védőjének kiszállása után sem adta fel a Beton, sőt 8–7re még vezetett is, ráadásul úgy tűnt, a harmadik bekk, Mihajlo Korolija kipontozódását is túlélik a hazaiak. Kovács Róbert és Steinmetz Barnabás góljával fordított ugyan a Vasas, de Weszelovszky egyenlített, majd 37 másodperccel a lefújás előtt a győztes gólt is megszerezhette volna. Ehelyett kapufát lőtt, a Vasas megúszott, Hosnyánszky passzát pedig Varga Dénes értékesítette. A Szeged remekül küzdött, megérdemelte volna a döntetlent, de a végét már nem bírta a hazai csapat. A Vasas ellenben továbbra is őrzi veretlenségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik